Välkommen till Öckerö seglande gymnasieskola!

På Öckerö seglande gymnasieskola har vi havet som klassrum. Skolan grundades 1999 och har nu ca 300 elever. Vi erbjuder tre program: naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och sjöfartsprogrammet med två inriktningar, däck och maskin. Våra tre program har alla anknytning till havet och sjöfarten.

På Öckerö seglande gymnasieskola erbjuder vi en krävande utbildning i ett tillåtande klimat. Vi har verklighetsförankrad undervisning på riktigt.

Vi arbetar utifrån:
Nyfikenhet – Alla ska känna glädje, positiv känsla och engagemang
Öppenhet – Alla ska känna sig delaktiga, behövda, lika värda och trygga
Tydlighet - Alla ska veta vad, när, hur och varför

Våra kärnvärden
Trygghet – hur vi känner oss
Vi har ett medmänskligt samspel på skolan där alla vågar och får höras, synas och blir bekräftade.
Vi respekterar varandra och lär oss att samarbeta i olika situationer iland och till sjöss.
Arbetssätt – hur vi jobbar

Vi känner nyfikenhet, glädje och lust att lära i nya miljöer och i utbyte med andra kulturer och människor.
Vi utvecklar förmågan att reflektera, dra slutsatser, tänka kritiskt och se nya perspektiv.
Vi tar in världen i våra klassrum och tar med vårt klassrum ut i världen.
Skolmiljön – hur vi har det

Vi arbetar i en inspirerande miljö nära hav och natur som stimulerar våra sinnen.

Skolans lokaler är belägna några meter från sundet utanför Björnhuvudet på Öckerös östra sida. Du tar dig snabbt till skolan med direktbuss från Nils Ericsson Terminalen eller från Järnvågen. Vägbeskrivning till skolan.

Teknik
Vi har PC-miljö som grund för vår verksamhet, men det mesta av det vi gör kan utföras lika bra med Apples produkter. Vi använder mestadels MS-Office och förväntar oss att dokument kan utformas på ett sätt som gör dem läsbara i de programmen.

Du är alltid välkommen att besöka skolan. Ring oss så kan vi komma överens om en lämplig tid.

Har du frågor är du välkommen att kontakta någon av oss som arbetar här. Söker hit gör du via Gymnasieintagningen i Göteborg - www.indranet.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ oss på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen till vår skola!

Katarina Lindgren
rektor

Nedan finns ett enkätverktyg som just nu används för att samla in kontaktuppgifter. Den som är berörd kontaktas via brev från oss.

Enkäten är avslutad, inga fler svar kan lämnas.

Aktuell information

Intresserad av vår skola? Ta kontakt med vår studie- och yrkesvägledare för att besöka oss.

Katarina Lindgren

Assistent