Aktuell information

Här samlar vi aktuell information om virusutbrottets följder för våra elever och deras vårnadshavare. Den kommer att uppdateras efter hand som vi vet mer.

Information inför avslutningen

2020-04-07

Så som situationen är idag vet vi inte om vi tillåts ha någon studentlunch eller studentavslutning. Det beror på hur Corona-pandemin fortlöper.

Beslut om student eller ej tas gemensamt i GR (Göteborgsregionen) i månadsskiftet april-maj. Mer information kommer då men om vi kan göra som planerat blir det avslutning 2020-06-05 och ca 11:00 blir det i så fall studentutsläpp på hamnplan utanför Nimbus.

Två veckor med distansundervisning

2020-03-30

Vi har under dessa veckor arbetat med att få detta att fungera så smidigt som möjligt och vad jag förstår så fungerar det bra. Om det inte fungerar för dig eller ditt barn, vill jag att ni hör av er till mig så att vi kan lösa det. Som ni vet så är det viktigt att eleverna är inne på vår lärplattform, It´s learning och via den har kontakt med sin lärare i respektive ämne.

Har ni frågor så mailar ni er lärare eller mig på stefan.carmesund@ockero.se

På hemsidan finns det tips om hur man som elev bäst klarar att studera hemifrån. Där lägger vi också upp aktuell information.

Jag har fått lite frågor om man ska göra med sin hyra av boende. Mitt råd är att prata med hyresvärden och fråga om det går att pausa hyran fram till det att skolan börjar, eller ett datum ni kommer överens om. Hyresvärden får gärna kontakta mig så kan jag förklara läget. Jag har tel: 0701-609379

Angående segling så är Gunilla på väg hem. De beräknas komma till Öckerö i månadsskiftet april-maj. Angående seglingen för NASJ1821, så planerar vi idag för segling 9/5-18/6. Om och vart vi kan segla beror på hur det utvecklar sig med stängning av länder och hamnar. Vi gör allt vi kan för att det ska bli en så bra segling som möjligt under våren.

Ni ska veta att vi saknar er mycket och vi ser fram emot den dagen när ni åter är på plats.

Vi vet i dagsläget inte när vi kommer kunna öppna skolan igen.

Med vänlig hälsning/Stefan Carmesund, rektor.

Information angående T/S Gunillas rutt

Med anledning av Corona-virusets spridning har Öckerö Seglande Gymnasieskola tvingats vidta åtgärder. Dessa baseras på UD:s rekommendationer, Folkhälsomyndighetens information och det faktum att flera länder stänger sina gränser.

ÖSGY bygger på resor och vi arbetar ständigt med dessa med förhoppning att de ska bli så bra som möjligt. I dagsläget är det dock inte ansvarsfullt att varken flyga ut nya elever i världen eller flyga hem de som redan befinner sig ute.

Vi har därför tagit beslut om att låta SA1720 segla hem Gunilla. Eleverna och befälen ombord är informerade om situationen. Detta är naturligtvis ingenting som skolan önskar eller vill, men omvärldssituationen saknar motstycke i modern tid och elevernas hälsa går i första hand.

Med förhoppning om förståelse/

Rektor Stefan Carmesund med personal

Tips för att lyckas med distansstudier

Att studera hemifrån kräver mer självdisciplin än att vara i skolan. Här kommer några tips från skolan om vad du kan göra för att klara situationen. Tipsdokument om distansstudier.PDF

Inloggningsuppgifter

Om du glömt eller får problem med inloggningsuppgifter så vänta inte utan använd i första hand funktionen "Jag har glömt mina inloggningsuppgifter" och i andra hand kontaktar du IT-ansvarig.

Elevhälsa

Elevhälsoarbetet fortsätter trots att undervisningen pågår på distans. Du hittar kontaktuppgifter till aktuell personal här på sidan.

Stefan Carmesund

Skolsköterska