Aktuell information

Här samlar vi aktuell information om virusutbrottets följder för våra elever och deras vårnadshavare. Den kommer att uppdateras efter hand som vi vet mer.

Informationmöte inför segling 24:e juli

Elever och vårdnadshavare ur klasserna NAB1821, NAS1821 och SJD1821 som skall segla med T/S Gunilla med början i augusti inbjuds till ett informationsmöte med Stefan Carmesund, rektor för Öckerö seglande gymnasieskola den 24:e juli 09:00.

Länk till mötet den 24:e juli 09:00länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information inför skolstarten 2020

2020-06-19

Hej alla elever och vårdnadshavare

Jag skriver till er angående den rådande Corona-pandemin och hur den påverkar oss. Som ni säkert vet så har kravet på distansundervisning för gymnasieskolor upphört från 15 juni. Det innebär att vi nästan kan bedriva undervisning som vanligt i höst.

I grund och botten handlar det om att vi vid läsårets start i augusti, ska ha så vanliga lektioner som möjligt. Samtidigt skall vi följa folkhälsomyndighetens allmänna direktiv om att hålla avstånd, tvätta händerna, att undvika folksamlingar och trängsel.

På grund av detta ber jag er att undvika kollektivtrafik så långt det är möjligt.

Det vi på skolan kommer göra för att minska risken för smittspridning är att:

- uppmana alla att solidariskt följa de rekommendationer som finns

- sprida ut startdatumen för klasserna

- sprida ut start och sluttider för olika klasser

- ha vissa lektioner via zoom

- i början ha vissa hel/halvdagar via zoom för olika årskurser

- uppmana alla elever att hålla avstånd, även när vi inte ser dem

- tillhandahålla handsprit

Allmänt gäller att vi som är i skolan håller avstånd till varandra och gärna vistas utomhus på raster.

När ni har zoom-lektioner eller då ni är lediga ska ni INTE sitta tillsammans hos någon klasskompis och umgås tätt med varandra. Om ni gör detta spelar det ingen roll hur mycket skolan och övriga samhället försöker förhindra smittspridningen. Även ni ungdomar måste följa de direktiv som finns. Även unga drabbas av Covid-19. Du som ung kanske drabbas mildare än de äldre gör, men du bidrar ändå till att sprida smittan till andra, om du inte följer de direktiv som ges.

För din och andras säkerhet - följ rekommendationerna.

Viktigt att veta är att elever som är smittade eller har symptom inte kan segla med Gunilla.

Kommande vecka kommer schemaläggare, elevhälsan och skolledningen att träffas för att diskutera hur vi lägger upp undervisningen framöver för att minska risken för smittspridning.

Vi hoppas att vidtagna åtgärder ger resultat och att vi snart kan ha undervisning och umgås som vanligt. Vi ser alla fram emot en hösttermin där vi återigen får se varandra, även om det blir på avstånd.

Om ni har några frågor får ni gärna höra av er till mig eller er mentor.

Ha ett fortsatt skönt sommarlov, så ses vi i augusti!

Stefan Carmesund
E-post: stefan.carmesund@ockero.se