Aktuell information Corona

Här samlar vi aktuell information om coronapandemins följder för våra elever och deras vårdnadshavare. Den kommer att uppdateras efter hand som vi vet mer.

Information inför skolstarten 2020

Hej alla elever och vårdnadshavare

Jag skriver till er angående den rådande coronapandemin och hur den påverkar oss. Som ni säkert vet så har kravet på distansundervisning för gymnasieskolor upphört från 15 juni. Det innebär att vi nästan kan bedriva undervisning som vanligt i höst.

I grund och botten handlar det om att vi nu vid läsårets start i augusti, ska ha så vanliga lektioner som möjligt. Samtidigt skall vi följa folkhälsomyndighetens allmänna direktiv om att hålla avstånd, tvätta händerna, att undvika folksamlingar och trängsel.

På grund av detta ber jag er även att undvika kollektivtrafik så långt det är möjligt.

Det vi på skolan kommer göra för att minska risken för smittspridning är att:

- uppmana alla att solidariskt följa de rekommendationer som finns

- sprida ut startdatumen för klasserna

- sprida ut start- och sluttider för olika klasser

- ha vissa lektioner via zoom

- i början ha vissa hel/halvdagar via zoom för olika årskurser

- uppmana alla elever att hålla avstånd, även när vi inte ser dem

- tillhandahålla handsprit

Allmänt gäller att vi som är i skolan håller avstånd till varandra och gärna vistas utomhus på raster.

När ni har zoom-lektioner eller då ni är lediga ska ni INTE sitta tillsammans hos någon klasskompis och umgås tätt med varandra. Om ni gör detta spelar det ingen roll hur mycket skolan och övriga samhället försöker förhindra smittspridningen. Även ni ungdomar måste följa de direktiv som finns. Även unga drabbas av Covid-19. Du som ung kanske drabbas mildare än de äldre gör, men du bidrar ändå till att sprida smittan till andra, om du inte följer de direktiv som ges.

För din och andras säkerhet - följ rekommendationerna.

Viktigt att veta är att elever som är smittade eller har symptom inte kan segla med Gunilla.

Vi ser alla fram emot en hösttermin där vi återigen får se varandra, även om det blir på avstånd.

Om ni har några frågor får ni gärna höra av er till mig eller er mentor.

Stefan Carmesund
E-post: stefan.carmesund@ockero.se