Söka till Öckerö

Nyfiken på Öckerö seglande gymnasieskola?

Du är välkommen att kontakta skolans studie- och yrkesvägledare Lina eller maila programansvariga om du har frågor. Mail till programansvarig hittar du på programsidorna.

Öppet hus 2019-2020

Skolan har Öppet hus lördagen den 16 november mellan 11 - 14, och lördagen den 18 januari mellan 11 - 14.

Kom och titta på våra fina lokaler, lyssna på när vi berättar om skolan och om att selga med T/S Gunilla. Träffa elever, lärare och elevhälsan.

Dagsprogrammet hittar du härPDF

Elev för en dag

Det finns även möjlighet att vara med en dag i en klassoch skugga. Kontakta vår SYV Lina för att boka in ett besök.

Söka till skolan

Om du bor i Öckerö kommun eller någon annan av kommunerna runt Göteborg har du möjlighet att söka alla de gymnasieutbildningar som erbjuds inom samarbetsområdet Göteborgsregionenlänk till annan webbplats. Kommunerna har ett gemensamt system för antagning, Indra2länk till annan webbplats, där du också kan söka till Öckerö seglande gymnasieskola.

Om du bor utanför Göteborgsregionen kan du söka till vårt riksrekryterande Sjöfartsprogram genom din kommuns ansökningssystem, men du kan behöva hjälp från din studie- och yrkesvägledare med att söka till våra andra program, där "frisök" kommer att gälla. Inom GR används inga sökkoder.

Antagningspoängen varierar från år till år. Du kan se statistik för skolor och program i hela GR på gymnasieantagningens webplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öckerö kommun
Öckerö kommun består av tio bebodda öar och är den enda kommun förutom Gotland som inte har fast landförbindelse med det svenska fastlandet. Färjan från Hisingen tar bara tolv minuter och det går direktbuss hela vägen från Göteborg, morgon och eftermiddag. Det finns många föreningar som välkomnar ungdomar.

GR:s undersökning

GR - Göteborgsregionen - har sedan 2011 varje år undersökt hur eleverna i årskurs 2 på regionens gymnasieskolor trivs med sin skola och hur stort inflytande de har på sin studiesituation. Undersökningen visar år från år att våra elever trivs mycket bra på sin skola, andelen 2016 var 93 %, vilket är den överlägset högsta siffran i regionen. Det betyder inte att vi inte kan bli bättre på Öckerö, men svaren från eleverna tyder på att de går på en skola där de känner trygghet och förtroende för sina lärare och klasskamrater. Läs mer om undersökningen via länkar på GR:s hemsida. länk till annan webbplats