Öckerö gymnasium

15 November, 2019

Dag 1 av 10

Idag har vi gett oss ut på vår 10 dagars sjöben. Alla vakter har bytt tid så babord är nu 4-8 och hade därför inte vakt förens kl 4 på eftermiddagen och eftersom det är avfärdsdag hade vi inga lektioner. Jag, såväl som resten av babord, firade med att sova hela dagen, men inte utan att sätta alarm för klockan 3. Det blev nämligen hallonpaj med grädda till fika som Tobias och Gustav hade bakat natten innan.

Dock sover man här på Gunilla blir det lätt att man missar saker. Tydligen var det ett tiotal delfiner ute och hoppade runt 1 tiden, till och med en mamma med sin unge sa några att de såg, men förhoppningsvis får vi se flera under det långa sjöbenet vi har framför oss. Delfiner brukar gilla att komma och leka runt förpiken på Gunilla.

Klockan 4 var det dags för vakt och idag var jag backis tillsammans med Tobias. Till middag blev det potatis och lax med dill och en gräddsås. Som vanligt är det mycket stress när man ska ut med alla maträtter men det är skönt att ha något att fokusera på när det gungar. Jag passade också på att fråga Sporre om hur ergonomisk hans jobb var för en uppgift i idrotten. Nu, efter min frågeställning och min tid i byssan, kan jag med gott samvete kryssa av kock som en av mina potentiella yrken när jag blir stor.

Både Tobias och jag lyckades hålla oss friska från sjösjukan, dem där utanför hade dock inte lika tur. Oscar var uppe i Brammen (råt näst längst upp) när han kejka och på morgonvakten ökade antal spyor uppe i riggen med två till. Det är standard babord. Förutom spyduschar har det varit hyfsat bra väder under babords vakt och på morgonen fick dem där utanför en fin soluppgång. För att avsluta våran morgonvakt hade vi en liten utmaning mot midkepps där en representant från varje vakt skulle stå på ett ben och där den som rörde den stående foten först förlorade. Våran representant var Ludvig och midskepps skicka fram Hampus. Det var ett jämt lopp men midskepps tog den här segern.

 

Anna Alwin, Babords vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se