Öckerö gymnasium

17/12–2018

En vecka kvar till jul och inlåsta i frysrummet

Med bara en vecka kvar till julafton är det svårt att få någon som helst julkänsla på en skuta där man dagligen ser hav ut över horisonten och med varma vindar som blåser. För att kunna kyla ner sig är enda sättet att gå ner till frysrummet, vilket jag och Cajsa gjorde… En riktig jul är troligtvis svårt att kunna få på Kap Verde, men jag är övertygad om att den kommer bli en jul som vi alla kommer minnas tillsammans livet ut.

Sjöbenet mellan Santa Cruz i Teneriffa och Mindelo i Kap Verde, har känts mycket kortare än första sjöbenet, vilket jag tänker har att göra med att vi nu lärt oss mycket mer på och om Gunilla. Men även för att flera roliga händelser händer dagligen och idag var det min och Cajsas tur.

Ännu ett badstopp anordnades idag men denna gången med nya kapten Hans och alla uppskattar det mer och mer för varje gång. Fyra badstopp hittills och vattnet just nu är så varmt om man jämför med första badstoppet. Dock varade det inte så länge eftersom en farlig manet närmade sig båten.

Vanligtvis efter badstopp är det solning på backen som gäller och efter ett tag fick Cajsa och jag idén att gå ner i riggförådet till frysrummet, för att kyla ner oss. Inget annat ställe på båten än frysrummet är kallt just nu, inte ens svalt. Efter några minuter i frysrummet kommer Adam ner och säger att vi behöver stänga dörren för att inte allt för mycket kyla ska åka ut och trycker igen dörren. Där står jag och Cajsa, inlåsta i frysrummet, men en dörr som bara går att öppna utifrån, det var i alla fall vad vi trodde. Men två nöd knappar framför oss har vi svårt att förstå hur vi ska komma ut. Bankandes i flera minuter och inget svar. Tillslut bestämde vi oss för att trycka på ena nöd knappen på dörren och men inget larm gick, vilket vi hade tänkt. Skrattandes och kalla kommer vi ut och idag var det vi som hade gjort den roliga tabben.

Julia Persson, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se