Öckerö gymnasium

1 dag av 14 på havet

Idag var sista dagen på Bermuda och sista dagen med oändlig kommunikation hem till Sverige. När vi väl var ute ur hamnen började det vanliga vaktschemat igen med sättning av segel, målande och evigt rostknackande.

Dagen började som vanligt, en purrning, ett frukostmål och en uppställning. Detta var dock ingen vanlig dag på Gunilla, det var sista dagen i Bermuda och därmed sista dagen av oändligt wifi på 2 veckor. Nästan alla var uppe på däck för att få skickat sina sista meddelanden samt bilder, tills vi lade loss och signalen bröts. Nu var det bara 2 veckor av öppet hav som stod emellan oss och Azorerna.

Klockan 12 var det dags för mig att gå på vakt och börja måla förmasten. Efter ett litet tag satte vi alla segel och försökte fånga en vind som skruvade på sig mer än vad man gör när man måste städa golvbrunnarna. Sedan var det åter till masten och måla på det trångaste stället på hela båten, mellan förmasten och byssahuset. Vid 3 var det dags för fika och efter många timmar i solen, satt det riktigt fint med kall vaniljglass. Hela vakten var glad efter detta och efter ytterligare 1 timme trängsel och slakt av luktsinne vid masten, var det dags för avlösning. Vinden hade skruvat på sig ännu en gång… men det var inte mitt problem så jag sprang snabbt ner till min hytt.

Senare var det dags för en riktigt god middag som bestod av kotletter, potatisklyftor och en härlig sallad. Många tog 2 portioner och var tacksamma för att vi har fått 2 skickliga och schyssta kockar. Resten av dagen bestod av skrivande, gött tjöt och gungande från vågorna som vi gled på. Jag har inte sett några sjösjuka än och jag hoppas på att det förblir så eftersom det kommer bli vi friska som får städa upp resultatet av sjösjukan.

Jag hoppas även att allt är bra hemma i Sverige och att familjerna där hemma kan hålla sig i 2 veckor utan att se några inlägg på både Instagram och Facebook.

Niclas Johansson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se