Öckerö gymnasium

22 kr = ett hotellrum på Kap Verde

Sju stycken elever från Gunilla, ett hotellrum med en betongvägg som utsikt från fönstret. Kunde dagen börja på ett bättre sätt? Denna ”hajkdag” kommer innehålla mest taxis, några fåtals kilometers hajk och slutligen en halv arbetsdag på Gunilla.

Denna dag började lite annorlunda, ena anledningen var att jag vaknade upp i en vanlig säng på ett hotellrum och inte i kojen på Gunilla. Andra anledningen var att det var sex stycken till elever, i samma säng som mig. Några hade solglasögonen kvar på sig, andra hade fortfarande skorna kvar på sig efter gårdagens hajk. Väckarklockan på mobilen drog så småningom igång och hela hajkgruppen vaknade och alla såg lika förvirrade ut. Vi var nämligen en grupp på sju personer som ville spara på pengarna vi hade fått utav dos Anne-Li och lyckades få ett ”hotell”rum för 150kr..! ”Money is not an issue”, blev en grej som vi ofta sa till alla taxichaufförer som körde oss runt överallt.

Vi checkade ut och köpte lite frukost, vilket självklart inte ingick på hotellet. Sedan tog vi en taxi (såklart) till stället där våran hajk skulle utgå ifrån. På denna hajken var det ständigt en utsikt mot havet som varade i cirka tre timmar.

Sedan var det dags för trötta hajkgruppen att ta taxin till staden där färjan skulle avgå tillbaka till Mindel. Men innan det var det dags att göra slut på våra sista hajkpengar vi fick med oss, så gissa vad vi gjorde? Jo vi tog åter igen en taxi som skulle visa oss den bästa resturangen i staden. Vi käkade och skrattade åt våra dagar på Santo Antao, tiden gick fort och det var dags att återvända med färjan till Gunnis som väntade på oss en timma bort. Där stod sedan en glad Anne-Li på kajen och välkomnade oss tillbaka på däck. Resten av dagen blev en arbetseftermiddag på Gunilla och sedan god mat i stora mässen.

Tack för mig!

/ Noack, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se