Öckerö gymnasium

27 november 2017

Sista sjöbenet nu. Det är inte långt kvar till att vi sitter på planet hemåt och det märks att folk börjar få lite hemlängtan. Men vi uppskattar även att vara här mer och mer ju längre tid vi är här. Nu när vi åker söder ut blir det varmare och varmare för var dag som går vilket är mycket härligt på nattvakten när det vanligtvis brukar vara lite små kyligt.

Inatt var det mycket som hände. Några timmar in på kvällen passerade vi Gibraltar sundet och det gick inte långsamt direkt. Vi hade vindar på 30m/s med oss in i passagen och vi gjorde 10knop hela kvällen. När vi gick på vår vakt så satte vi några segel men rätt snart var vi tvungna att bärga dem igen då det blåste för mycket. Nattfikat blev inte direkt stillsamt det heller. Vi var tvungna att avbryta vårat choklad drickande tre gånger för att springa ut och brassa om när vinden vände. Trots allt spring så är det tack vare den starka vinden som vi nu har extra gott om tid på oss för att ta oss till Safi.


Senare på dagen efter vår vakt var det lektioner i vanlig ordning. Nu mot slutet börjar det att dra ihop sig med studierna och alla inlämningar. Idag hade vi hela fyra timmar lektioner med dos för att se att allt är i sin ordning och alla hänger med.

KimRobin

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se