Öckerö gymnasium

44 pers i Marrakesh!

Idag har det hänt mycket så var beredda på en fartfylld läsning. Jag har en sak att berätta, och nej mamma och pappa jag är INTE gravid och jag har inte heller gift mig med någon marockan. jag vill bara säga att jag har det fantastiskt här och jag har shoppat massor till er där hemma, speciellt här ifrån Marrakesh.

Dagen började då med en uppställning på kajen och eftersom att bussen var så sen så blev det lite morgonuppvärmning med lite luciasång. Alltså tänk er ca. 44 elever springa runt på kajen vid 6 tiden och sjunga santa lucia. Galet eller hur? Efter att bussen har anlätt så bär det äntligen av till Marrakesh och shopping. vi anländer till Marrakesh vid 10 tiden efter en lång och kall bussresa. Så berättar Anne-Li var vi ska äta och när, så vi får en samlingstid och sedan sticker vi iväg för shopping. Det är mycket trevligt inne i Marrakesh och mycket bättre än i Safi tycker många, då vi tjejer får mindre rop och busvisslingar och det är även mycket bättre shopping. Efter några timmars shopping och självklart fikande så är det äntligen lunch. Jag som då älskar kött kan inte motstå att välja kött till lunch så det blev lamm med pommes och RIS. Ja, jag skrev rätt, de blandar tydligen ris med allt här även fast man har pommes eller potatis till maten.

Efter lunch så fortsätter shoppingen och allt är fint, visst det luktar lite här och där och folk vill tvinga på en hennatatueringar men annars är det perfekt, ända tills man ser det som folk har pratat om under lunchen: djurplågeriet. Då menar jag alla dessa stackars apor som dras runt i kedjor runt sina halsar och som har fått avskuret sina svansar. Aporna dras mot deras vilja och tvingas upp på människor för bilder. Allt detta är bara så hemskt att se på och det är i dessa stunder som man önskar att man var kvar i kalla Sverige och slapp se detta. Men trots detta så fortsätter vi hålla humöret uppe och vi shoppar massa nya coola saker som ni där hemma säkert kommer få se någon gång.

Dagen avslutas med en lika lång resa hem som dit fast i en mycket varmare buss och när vi anlänt till kära Gunilla igen så tar vi våra sista steg på land tills vi anländer till Las Palmas. Nu på kvällen som en liten avslutning på denna underbara dag så sjungs det ännu fler luciasånger.

Clywersköld, Starbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se