Öckerö gymnasium

4 mexikanska marinkillar och 6 svenska seglartjejer

I morse när jag vaknade hade jag inte väntat mig att jag skulle få en rundtur i Progreso av 4 killar från den mexikanska marinen, men så blev det.

Det hela började strax efter uppställningen, med att de skulle visa mig och fem andra från vakten runt på deras militärbåt, eftersom de fick en rundtur på Gunilla dagen innan. Vi hade redan bestämt med dem att de kunde köra oss till stranden efter rundturen, men när vi var färdiga frågade de om vi ville hänga med dem. Vi tänkte att det kan vara kul om någon som kan staden vill visa oss runt lite och att det hade varit kul att lära känna dem, och sa ja.

De körde oss först till ett jättemysigt café som låg lite avskilt från huvudgatan, något vi förmodligen aldrig hade hittat det själva. Där satt vi och försökte kommunicera, dem med deras krackliga engelska och vi med vår krackliga spanska.

Efter ett tag gick vi vidare från cafét. Vi viste inte riktigt vad vi skulle göra eller vart vi skulle gå. Vi följde bara efter våra nya kompisar och tillslut märkte vi att vi hade hamnat på huvudgatan. Vi kollade lite på alla bord fyllda med krimskrams som affärerna hade ställt ut på gatan. Två av oss ville hitta en hängmatta och killarna tog detta väldigt seriöst och ville verkligen att vi skulle få våra hängmattor. Vi orkade inte leta längre än 15 minuter och då bestämde vi att vi skulle till stranden istället.

Där var det blåsigt, proppfullt av människor och vattnet var grumligt. Vilket gjorde oss lite mindre badsugna när vi väl kom fram. Ändå tog vi ett kort dopp, sen var vi nöjda. Vi insåg ganska direkt efter det vi inte ville hänga kvar på stranden. Vi insåg också att vi ville bli av med våra militärsnubbar. Vår lösning var att gå till ett wi-fi ställe för att kunna prata med dem där hemma.

Vi träffade upp några fler från vakten för att göra lite utmaningar som att sjunga en mellolåt på gatan, sälja något och sedan fråga om extra försäkring, boxas i luften och göra armhävningar till en galen låt. Det är nämligen en tävling som vi har mellan vakterna. Den går ut på att göra så många utmaningar som möjligt.

När vi skulle åka tillbaka till båten var vi tvungna att lifta på piren, jag och några andra liftade på en amerikansk skolbuss som skulle köra ut några hamnarbetare till piren. De kollade lite konstigt på oss när vi klev på.

Det blev en riktigt lyckad dag som avslutades med hemmagjord guacamole och nachochips i lilla mässen.

Ha det gött, haj!!!

Ella Sjöstrand, babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se