Öckerö gymnasium

5 maj

Idag har jag haft frivakt under dagen vilket innebär att jag har varit ledig det mesta av dagen men började morgonen genom att ha en snabb lektion i stora mässen med Tore och alla naturare.

Med tanke att jag går sjöfart behövde vi inte göra så mycket under lektionen förutom att kolla och kika lite i våran arbetsjournal men annars gjorde vi ingenting. Sedan sa Tore att vi kunde gå ut och njuta av våran frivakt och gå upptäcka ponta delgada här i Azorerna. Jag och min kompis Isak bestämde oss att äta lunch på McDonalds för att testa på hur det skiljer sig från Sverige men när vi började gå mot en McDonalds som låg bara några minuter från Gunilla märkte vi att det inte låg en McDonalds där. Vi gick sedan in på Google och märkte att den inte existerade över huvud taget. Vi hittade däremot en ny McDonalds som låg ytterligare trettio minuter därifrån och då tog hungern över så vi bestämde oss för att gå dit. När vi hade beställt och fått maten upptäckte vi att det inte var någon större skillnad men den enda skillnaden som skiljer sig från Sverige var priserna. Maten var alltså mycket billigare här i Azorerna än i Sverige.

Sedan efter att vi hade ätit gick vi en sväng i köpcentret som McDonalds låg i men vi hittade inget intressant att handla där. På väg tillbaka till Gunilla köpte vi med oss lite chips, godis och dricka som vi tänkte ha inför det långa första sjöbenet. När vi kom fram till båten chillade vi en stund. Efter ett tag blev vi lite rastlösa så jag Axel och Isak tog en taxi för att möta upp fler klasskompisar som hade hittat ett ställe i bergen där man kunde bada i ett vattenfall i skogen. Efter badet bokade vi två taxis som körde oss till en fin italiensk restaurang som låg nere i centrum. På restaurangen beställde vi pizza som var väldigt mättande och god. När vi var klara slog klockan halv nio och då bestämde vi oss för att ta oss tillbaka till Gunilla och lägga oss.

Hans

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se