Öckerö gymnasium

800 grader och fortfarande ingen AC

Den sista dagen på det första sjöbenet var en dag av hårt arbete som lämnade smutsiga naglar och ett uppfriskat minne.

Som ni läsare säkert har hört så är AC:n sönder, så ännu en natt vaknade man dränkt i svett. Det var därför som det blev extra skönt när man steg ut för nattvakt kl. 23.50.

Midskepps första vakt på dagen var ganska intensiv. Segel bärgades och beslogs samt brassades. Detta gjorde vi konstigt nog för att vi åkte för fort och inte skulle anlända hela två dagar tidigare till Charleston än planerat. Under vakten gick vi även igenom olika delar på båten och vart alla tampar sitter, för att friska upp minnet från förra resan.

Vår andra vakt som startade 12.00 var lika varm och solig som alla andra, vilket gjorde att ännu ett lager solkräm +50 smörjdes över hela kroppen. Med ett vitt lager gick vi sedan upp för antingen äta lunch eller frukost som är ett privilegier vi midskeppare har. Till lunch serverades det kålpudding och till frukost den vanliga blandningen av gröt, yoghurt och bröd.

Under vakten fick vi olika uppgifter som alla inkluderade smörjande av vant eller dörrar och så fortsatte vår vakt ända tills 14.30 då brandalarmet gick. Som tur var så var det endast för övning och ingen brand hade uppkommit. Därefter det var det fika och vakten gick in med förhoppningar om att vi skulle bli serverade bullar efter att vi känt doften av bak hela dagen. Tyvärr så var det inte det, men däremot smakade ostmackor lika gott det med.

Vid 15.30 var det ännu ett avbryt i vakten och denna gången för stormöte och båtråd, som är en chans för oss elever att säga vad vi tycker om saker och ting.

Efter vakten var det snabbt in i duschen för att sedan ha lektion och äta fylld paprika till middag.

I stort så har dagen varit bra. Mycket sol och roligt arbete har lämnat ett nöjt leende på läpparna och man är nu redo för en kort nap innan nästa vakt.

Hoppas ni har det bra där hemma,

Maja Olausson Midskepp

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se