Öckerö gymnasium

8:e Januari, En inte så händelserik dag

På grund av att jag i februari 2022 bröt båda benen som fortfarande inte är helt läkta, så har jag under resan varit sjukskriven till och från. Nattens vakt 04–08 var en av de. Jag var alltså sjukskriven en av två vakter idag. Jag blev purrad till frukost klockan åtta och i vanliga fall brukar jag sova efter frukosten fram till lunch. Men eftersom jag sov ca 10 timmar under natten så kunde jag inte sova. Jag låg i stället och vilade och hade ganska tråkigt i kojen, eftersom både min vakt och styrbord sov och midskepps hade vakt.

I vanliga fall så har vi lektioner efter lunch, men eftersom det är söndag så var det inga. Vanliga söndagar brukar vi däremot ha säkerhetsövning och stormöte, men det hade vi igår istället. Så timmarna efter lunch var också väldigt händelselös, så då blev det plugg i tre timmar.

Sedan började vakten. Under vakten så slipade och oljade vi en lår. Sedan fick vi duscha i däcksduschen, vilket var välbehövligt då det var cirka 25 grader och sol. Under vakten pratade vi mycket om vad vi längtar till hemma och vad vi först vill göra när vi kommer hem. Nu när det endast är 13 dagar tills vi åker och 14 tills vi är hemma är de flesta taggade på att komma hem. Vi tänkte tillbaka och insåg att det var hela 2 månader sedan vi var i Senegal och vi insåg hur fort tiden har gått. Vi insåg hur konstigt det kommer vara när man kommer hem, nu när vi varit borta från familj och vänner så länge. Det kommer kännas märkligt men skönt att komma hem. Vid halv åtta var det filmdags på apaseglet. Vi skulle se ”Draktränaren”, vi såg cirka 30 sekunder innan filmen började krångla. Vi gjorde några försök, men det gick inte och precis när vi hade bestämt att vi i stället skulle se ”Frost” började det regna. I stället för film på segel blev det film i stora mässen, med popcorn. För min del blev det bara en halvtimmes filmtittande och sedan läggdags. Vakten börjar ju ändå klockan fyra på natten.

Julia, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se