Öckerö gymnasium

Alghero 11/11-18

En härlig dag i Alghero med sol, bad, och MASSOR med glass.

Vaknade upp denna söndagmorgon till en härlig stekfrukost som bestod utav pannkakor, bacon och ägg. Uppe på däck sken solen och strandpromenaden började fyllas med folk. Ett gäng gav sig ut för att upptäcka standen Alghero och allt den har att erbjuda. Närmaste glasscafe fylldes med Svenska studenter sugna på Italiensk glass. Blickar vändes ditåt, det skrek turister om oss. Vi klädda i shorts och badkläder i vad vi skulle kalla en typisk svensk sommar. Men i det 22 grader varma vädret omringades vi utav människor i dunjackor och halsdukar.

Med en glass i handen promenerade vi längs strandpromenaden till en liten strand med turkost vatten och vit sand. Stranden fylldes med volleybollspel och musik. Vattnet var skönt men aningen kallt, men bada måste man ju. Vi fortsatte längs Algheros gator där vi hittade en mysig resturang med havsutsikt. Jag och ett gäng beställde in en en meter lång pizza med utsökt parmaskinka. Till dessert blev det en specialitet från Sardinien, ost inbakad i smördeg täckt av ringlad honung. Förvånansvärt gott!

Vidare mot centrum för lite SHOPPING, vilket slutade i tonvis med godis, blinkade ljusbollar och ännu mer glass. Nu går solen ner över vackra Alghero medans sitter vi och "pluggar" i stora mässen. Om några timmar är det min födelsedag, längtar!

Linn Lundvall, midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se