Öckerö gymnasium

Ankarade utanför Tampa

Med siktet inställt på att vara ute till sjöss ända till lördag fick vi i morse istället veta att vi kommer ankra utanför Tampa redan imorgon (torsdag) på grund av en rad olika anledningar. Anledningar som jag skyller på att vindens brus och min egen morgontröttheten gjorde att jag inte lyckades snappa upp helt och hållet.

Ankra ska vi göra i alla fall, oavsett anledning, och det känns både skönt och tråkigt. Mestadels tråkigt eftersom detta är vårt näst sista segelben denna resa och det hade varit roligt om vi kunde segla in i det sista. Men, men! Det är vinden som bestämmer och vi får gott lyda dess humörsvängningar.

Humörsvängningar finns det dessutom ett överskott av ombord på denna båt. Dock, sett till de få sovtimmar och märkliga rutiner man har här, är det nog helt naturligt. Något som ofta ses som primära lösningar på dessa humördippar är sötsaker. Här om dagen kom en kär vaktkompis in i vår hytt och kastade in två påsar saltlakrits som hon själv var trött på. Ett glädjetjut ljöd genom hytten, som till och från består av fyra stycken sockersuktande djur. Vi bestämde (efter någon minuts gnabb om vem som var mest värd påsarna) dock lugnt och metodiskt att detta godis skall sparas och ätas vid nästa hyttmys. En påse blev ganska illa kvickt, men noga, utportionerad inom hytten under dagarna som gått.

Det är med andra ord extremt svårt att hålla både humör och sockerbehov i styr ombord på Gunnis, så det är kanske tur att vi snart är åter i landet där åtminstone sockersuget inte är särskilt svårt att underhålla.

Ha det fint, vi ses snart!

Jenny, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se