Öckerö gymnasium

ANKOMST TILL LÜBECK

Tja tja bloggen! För mig började dagen vid midnatt när livbojsvakten slog åtta glas och hälsade oss god vakt. Jag var post och skulle jobba fram till klockan fyra. Iklädd dubbla underställ och mjukisbyxor, tjocktröja, flis, ullstrumpor, mössa, vantar, halsduk, regnjacka och seglarställ stod jag och halvfrös vid relingen och väntade på att klockan skulle bli fyra och det var dags att få återvända till den varma kojen som väntade under däck.

Som tur var började det inte regna och rodret följde mina order. Jag sneglade ständigt ner på klockan i hopp om att den skulle ha blivit kvart i tre och det var dags för fika. Men inne i lilla mässen väntade en besvikelse, det blev rester från gårdagens middag och nyponsoppa. Jag vill inte låta kräsen men klockan tre på natten är lasagne inget man är supersugen på. Därav gjorde jag en Ellen-special, man tar ett knäckebröd, lite ketchup och en färdigskivad bit ost, sedan sätter man in det i mikron i 20 sekunder och toppar med oregano. De blir helt enkelt en pizzaknäckemacka. Med Ellens special i magen hade jag nya kraften och den sista timman gick fort. Plötsligt slog jag åtta glas och vakten var äntligen slut.

När jag sedan vaknade morgonen efter såg vi land och det serverades pulled pork wrap, efter lunchen var det dags för vakt igen och till min förvåning gassade solen utanför och det räckte med shorts och t-shirt. Motorn puttrade på när vi gled in i kanalen som ledde fram till Lübeck och vi i arbetsstyrkan gjorde oss redo för att lägga till.

Efter uppställningen var det dags för frivakt och jag och några i vakten gick in till gamla stan, som var full av maffiga kyrkor och ståtliga byggnader. Vi besökte det omtalade Café Niederegger som är kända för sin marsipan. Hedvig köpte en bit marsipantårta och jag köpte en marsipanglass. Efter det gick vi runt o kollade i lite butiker och sedan satte vi oss i en park. Till middag åt vi på indiskt ställe som var supermysigt och gott. Därefter gick tillbaka till båten och fick höra vad mina klasskamrater hade hittat på under dagen.

Det har varit en händelserik dag och det var en underbar överraskning att komma fram till ett soligt Tyskland med 27 grader. Nu hoppas jag att värmen håller i sig så jag slipper gå runt med tonvis med kläder på vakt.

Ellen Blixt SAS1922

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se