Öckerö gymnasium

Anländande till Charleston

Vi ligger ungefär en kvarts promenad från centrum. Det ska bli intressant att få se och höra om hur slavarna hade det på den tiden då Charlestons befolkning till stor del bestod av slavar.

Klockan elva anlände vi till Charleston, jag var utkik och såg på när lotsen kom ombord och Ludwig Andihn styrde in mot kaj som en kung. Det var min och styrbords uppgift att lägga till. Det var varmt i luften och solen stekte mot den fina lilla kajen i Charleston. Vi ligger ungefär en kvarts promenad från centrum. Det ska bli intressant att få se och höra om hur slavarna hade det på den tiden då Charlestons befolkning till stor del bestod av slavar.

En bussresa senare var vi vid Tanger outlet, som är en stor outlet med massor av affärer. Vi gick omkring i affärerna ett par timmar och bara njöt av att vara i land och ha det lugnt och mysigt i värmen.

Vi åkte till ”Downtown”, där vi åt Tacos och Burritos på en mexikansk restaurang. På restaurangen fanns det internet och som vanligt när man kommer i hamn är det alltid kul att ta kontakt med familj, vänner eller uppdatera sociala medier.

När vi kom tillbaka till båten vid tio tiden satte vi oss, som vi brukar, ett gäng på backen och spelade kort, åt choklad och chips. Ett bra avslut på dagen. Imorgon tänkte vi bara ta det lugnt och utforska Charleston. Hoppas ni har det lika varmt och skönt hemma som vi har det!

Puss och kram

Viktor Bengtsson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se