Öckerö gymnasium

Annika 18år

Mitt ute på atlanten en tisdag fyller fina Annika år. Hela 18år, inte en vanlig födelsedag. De flesta brukar festa med sina vänner men det är inte fel att vara på en båt med 55 personer då varje dag är en fest.

Vi i midskepps purrade Annika på ett väldigt speciellt sätt. I vanliga fall kommer rondmannen och berättar vad klockan är, hur varmt det är ute och vad man har gjort under vakten. Denna gången purrade vi resten av styrbord 5 minuter innan den vanliga tiden och några få i babord, framförallt Mira (Annika syster). Vi tog den berömda disko lampan och förflyttade den till Annikas hytt, kort efter fylldes hennes hytt med knök mycket folk. Julia som var rondman började med en vanliga purrning tills frågan ”ska jag tända lampan?” kom och diskolampan tändes. Alla började sjunga i kör och jag hoppas att hon fick en bra start på morgonen.

Idag har jag och Cajsa har stått i byssan hela dagen och skalat potatis. Glas har spräckts och rutten fisklukt har spridits i hela byssan. Våra kylar har gått i sönder och det stod nattamat kvar i elevernas nattamatkylar. Vid 15 fikat gjorde vi milkshake till hela båten. Efter en vakt i byssan följde unklukten från byssan med ner till duschen där den åkte ner till brunnen. Standard vid duschen är att man duschar 2 stycken eller 3 med hög musik. Nu sitter jag på lektionen med midskepps och babord och pluggar.

Alice.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se