Öckerö gymnasium

Ännu en dag på Grenada.

Ännu en frukost och ännu en morgon uppställning innan vi kunde springa av båten.

Inget ont om Gunilla men varje tillfälle jag får på land och bort ett tag från båten uppskattar jag. Carl glömde i vanlig ordning sin sjöfartsbok som är det ända sättet att komma ut ur gaten så det var bara att vända tillbaka till båten igen och beachen fick vänta ett tag på oss. En högljudd knökad bussresa till stranden väntade och Carl hade i vanlig ordning inga mynt så vi fick lägga ut till honom. Carl han är härlig han…

Sola, bada, sola, bada, köpa en cola, åka soffa dragen från en båt, göra flätor och även tappa bort sin telefon. Ja i alla fall blev det så för Lisa så vi fick vända även från stranden och istället gå runt och leta efter en telefon. Tyvärr förgäves då vi tillslut slutade upp på en polisstation. En upplevelse även det.

Många upplevelser på den här resan, det tar liksom aldrig slut på upplevelser. Två månader och 17 dagar hemma och två månader och 17 dagar här. Så stor skillnad. Så mycket jag ser, så mycket jag lär mig, så många människor jag möter och så många platser jag besöker. Ändå lyckas vi på en restaurang träffa en snubbe från USA som pratar lite halvknagglig svenska och berättar att han har en båt i Kungsbacka. En kvart från där jag bor. Hur stört är inte det!??

Karolina Ask

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se