Öckerö gymnasium

Ännu en dag till havs

Nu har vi seglat i nio dagar. Nio dagar med bara vatten så långt ögat kan se. Man trodde att det skulle märkas att det var Atlanten vi seglade över. Det är ju ändå Atlanten. Men nej. Det är bara ett stort hav som aldrig verka vilja ta slut. Tiden har dock flutit på snabbt och nu är det bara hälften kvar. 

Poolen sattes upp och livet blev bättre

Att kämpa sig upp varje morgon efter purrningen har blivit svårare vardag. Livslusten liksom rinner ifrån dig och du skulle inget hellre vilja ligga kvar i din koj. Denna dag däremot hade en trevlig överraskning. När man tog steget ut från svalen till däck möttes man med synen av en pool. Glädjen spred sig snabbt och energi till vakten kom som ett blixtnedslag. Mitt i vakten fick vi en super kul bad pause från allt rost knackade. Efter det flöt vakten på och sedan var det dags för vaktbyte.

Vid vaktbytet fick vaktledarna en bright idé då poolen inte längre var särkilt fräsch. Idén var att under nattvakten ska alla flygfiskar som flyger upp på däck läggas i poolen. Fast inte om de är döda! Det som följde var en historie om det gamla yrket ”sump-runkare”. Det var ett lustigt avslut på en bra vakt. Dagen har rullat på, snart är det dags för vakt igen och en ny dag har startat. Helt plötsligt har vi varit ute i tio dagar och mer än hälften av detta sjöben är avklarat. Ifall det fortsätter att kännas att tiden går snabbt kanske det inte är så illa som det ibland känns. Vi fortsätter att knega i värmen på Atlanten och ni där hemma få ha det super bra. Se nu till att det inte blir ett tredje världskrig, lite små jobbigt att komma hem till.

-Anonym

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se