Öckerö gymnasium

Äntligen badstopp

Dagen började som vanligt med att jag och mina vaktkompisar i midskepp blev väckta 07.00 ,en timma innan vakt precis som de sju senaste dagarna. Jag tog mig nyvaken upp till lilla mässen där frukost serverades.

07.55 var det uppställning och dags att byta av Babord från deras vakt. På dagens schema var det underhållsarbete som gällde då det var bra väder och lagom mycket vind för att tjära och musa som vi kastades upp i riggen för att göra. Jag delades in i gruppen som skulle musa vilket innebär att vi skulle säkra och sätta nya bitar av ståltråd på de schackel som sitter runt masten och rån.

12:00 var det vi i midskepps tur att bli avlösta av styrbord och det blev äntligen dags för lunch och därefter lektioner. Lagom till fikat vid 15:00 var det badstopp som gällde. Kapten Hans Kom upp på däck i sina Biltemabadshorts med varmkorvar på och var den första som invigde det 16,5 gradiga vattnet utanför Portugals kust. Badstoppet var absolut höjdpunkten på dagen och trots att det var lite kallt så ångrar man aldrig ett dopp. Under uppställningen innan badstoppet fick vi goda nyheter av vår kapten Hans. Hans berättade att vi seglat snabbare än trott vilket innebar en extra hamn på köpet. Två dagar i Huelva och efter det seglar vi vidare till Cadiz som planerat och anländer dit under onsdagsmorgonen.

Dagen fortsatte och de rutiner vi alltid har rullade återigen på som vanligt, middag 17:10, vakt vid 20:00 till 00:00 då vi återigen blev avlösta av 12-4 vakten som för tillfället är styrbord.

Vendela Midskepp

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se