Öckerö gymnasium

Äntligen lite värme!

När vi i styrbord gick av vår vakt klockan åtta på fredagsmorgonen strålade solen och temperaturen hade stigit mycket sedan dagen innan, det märktes tydligt att vi åker mot varmare breddgrader.

Under natten blev det inte så mycket segling då vi hade otur med vindarna men det var inte alls lika kyligt som det varit tidigare, man behövde inte klä sig med lager på lager. Även om det inte blev så mycket segling så var det en rolig vakt då vi fick lära oss lite mer teoretiskt om segling. Vi gick igenom lite svåra begrepp och repeterade även de olika tamparnas funktioner.

På förmiddagen, innan lunch var vi ett gäng som satt uppe på däck och läste, pluggade, pratade och bara njöt av solen och värmen. Efter lunchen hade vi lektioner fram till vår vakt som började klockan fyra. När vi gick på vakten var det fortfarande varmt och vi kunde arbeta i T-shirt! Men då vindarna fortfarande inte var på vår sida så gjorde vi en del underhållsarbete vilket blev väldigt kul eftersom vårt samarbete i styrbord rullade på väldigt bra! Efter att vi slitit på i två timmar fick vi hamburgare med pommes frites till middag vilket var väldigt uppskattat av nästan allihopa på båten.

Klockan åtta gick vi av vakten och det var dags att gå och lägga sig. Imorgon när vi vaknar är det endast tre dagar kvar tills vi beräknas anlända i Lissabon vilket jag tror de flesta ser fram emot just nu även att vi har det väldigt bra här ute på havet!

För min egen del var dock dagens bästa händelse att jag för första gången tog mig ut på rået och beslog ett segel. När jag för första gången mönstrade på Gunilla för ungefär en månad sedan var jag ovetande om att jag var extremt höjdrädd. Nerifrån såg det så enkelt ut när mina klasskompisar som varit på en tidigare resa bara klättra rakt upp och direkt kunde både beslå och av beslå utan problem. När jag sedan själv klättra upp insåg jag att det inte var riktigt så enkelt. Efter att den senaste månaden klättrat upp och ner för riggen utan att vara ute på rået vågade jag inatt ta mig ut på rået och beslå ett segel! För mig var detta jättekul och jag är stolt över att jag äntligen klarade det och ser nu fram emot att klättra ännu mer.

Maja B, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se