Öckerö gymnasium

Äntligen vår tur!

Vad vi har lärt oss på båten eller hört mycket av befälen är att ”orättvisan är rättvis i sin egen orättvisa.” Fast det är såklart bara en metafor inte verkligheten här på båten. Idag fick alltså babord sin första hela lediga frivakt sedan vi kom hit.

Som sagt hade barbord äntligen frivakt hela dagen! Vi har varit den ända vakten utan detta och nu gick äntligen turen med oss. Det är så att på båten blir det ofta lite orättvist men befälen säger att det kommer jämna ut sig. Dock lyssnar ingen av vakterna på dem, alla gnäller och vill ha frivakt nu!

Min frivakt började med att jag snooza över frukosten tills uppställning 07:55 och sedan gick och la mig igen. Det är viktigt att passa på när man kan eftersom vi ofta inte får sådana här tillfällen.

Jag hann även se 2 filmer efter min sömn och efter det fick jag tillbaka all kraft igen som man tappat under resan.

Jag var inte den ända som valde att göra på detta viset, att skippa frukost och fika. Så jag och de andra gick upp till byssan och tog mat ur nattakylen. Som frukost blev det alltså fläsk-kotlett, klyftpotatis med fetaost sås.

Efter lite plugg var det dags för stranden men tyvärr höll inte vädret så med jeans och tjocktröjor blev det ett besök på Donken istället. Ni förstår, på MC donald’s finns det gratis WIFI vilket vi elever här uppskattar väldigt mycket. Tillexempel kan vi ladda ner låtar, söka fakta och höra av sig till nära och kära utan att köra slut surfen.

Runt 13:00 spräckte vädret upp och lite sol kom äntligen fram. Då bestämde jag och dem som var med mig att vi skulle gå bort mot stranden. Den lilla sträckan från Donken till stranden på 20 minuter förvandlades till 2 timmar pågrund av att vi tar blid på allt och alla. Väll på stranden blev det kyligare igen så ett besök på 20 minuter fick räcka innan vi tröttna och begav oss mot affären.

Eftersom vi nu ska ut på vårt riktiga långa sjöben börjar alla elever ladda upp matförrådet som värsta vinterdvalan. Kakor, juice, godis, chokladmjölk och frukt är standard upplandning bland eleverna här på båten.

Det sköna med att vara utomlands är att när vi går i grupp skäms vi inte över något och man kan släppa loss väldigt mycket. Vi lyssnade t.ex på hög musik hela vägen genom staden idag. Vilket vi aldrig hade kunnat göra i Sverige då blickarna hade varit dömande och folk hade inte börjat dansa till, som de gör här.

Imorgon är sista dagen i Gibraltar och då har även vi vakt igen men efter 6 dagar här känner man sig ändå ganska nöjd och jag taggar nu in för Barcelona!

Gabriella Sverlinger, babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se