Öckerö gymnasium

Arbete på hög höjd

Hej på er där hemma, hoppas allt är bra med er! Här på Gunilla rullar det på som vanligt.

 

Efter tre dygn till sjöss har vi nu kommit in i rutinerna på riktigt, de nya dygnsrytmerna har satt sig, men framförallt har vi äntligen fått tillbaka valkarna på händerna. Efter att det känts som att ha dragit i riktigt grovt sandpapper i två hela dygn känns det nu som att dra i fluffiga, mjuka bomulls-tampar. Det underlättar en hel del då vi varit tvungna att vara snabba på att både sätta och bärga segel eftersom vi driver genom lokala vind- och regnbyar.

I övrigt fortsätter vi med det eviga underhållsarbetet ombord på Gunilla. Vi är uppe i både stor- och förmasten och finlirar på de olika blocken som sitter i masterna, vilket är en hel del. Först är det en slipomgång, sedan rengör vi dem med T-sprit innan vi börjar lacka dem. Ett arbete som kanske inte alls låter som något som kan kallas extrem-sport, men det är precis vad det är. Att i ett konstant rullande försöka lacka något som sitter 30 meter upp i luften, längst ut på ett rå i kraftiga vindar är inte alltid lika enkelt som det låter. Men självklart gör vi inget som riskerar våran säkerhet, till alla er oroliga föräldrar.

Förutom att vi hålls sysselsatta mestadels av tiden har vi riktigt kul samtidigt som vi fortsätter att bredda våra kunskaper ombord och livet i allmänhet. Exempelvis har jag äntligen lyckats starta de där maskinerna som rengör våra kläder, en kunskap jag tror mina föräldrar kommer att uppskatta!

Vi har det helt enkelt bra och har inte allt för lång tid kvar innan vi når vårt nya resmål, Santo Domingo, Dominikanska Republiken.

Mvh Jacob Edvardsson, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se