Öckerö gymnasium

Arga apor och fartgalna taxichaufförer

Vi elever på Gunilla har idag upplevt aporna uppe på gibraltarklippan och stressade taxichaufförer. Dagen har varit fullbokad, i alla fall för styrbordsvakten och midskepps överkojer. På schemat stod det strandexkursion för oss på förmiddagen, två timmar efter lunch var det rundtur på gibraltarklippan som gällde för alla.

Dagen började som vanligt med frukost klockan 07:15, därefter uppställning klockan 08:00. En stund efter det vandrade styrbord och midskepps överkojer över gränsen, mot Gibraltar, för att söka efter organismer på stranden vid foten av det höga berget som pryder området. Vattnet var kallt och det blåste en del, vädret var alltså inte på topp men man ska ju inte klaga om man tänker på er i Sverige. Efter ett tag gick vi tillbaks till Gunnis och kom precis i tid till lunchen.

Mellan lunchen och den tidpunkt vi skulle iväg på rundturen vet jag inte riktigt vad som hände eftersom jag tog en nap då, naps (powernap/snabba sovstunder) är väldigt uppskattat här, både i hamn och till sjöss. Det roliga med naps är att man aldrig vet hur länge man sovit, det kan ha gått 10 minuter, en timme eller några år. Det brukar variera från gång till gång, tur att man blir väckt av trevliga hyttkompisar så man inte sover föralltid.

Vid 14 skulle vi bege oss från La Linéa till Gibraltar för andra gången idag, efter en stunds väntan kom förbeställda minibussar med taxichaffisar. Det märktes att de hade kört på de smala vägarna uppför berget många gånger innan. Det gick nästan för fort, tur att vi hade ett flertal stopp på vägen, b.la. en känd grotta. Höjdpunkten måste ändå vara när apa efter apa hoppade på backspegeln och blev matad med godis genom en smal springa i fönsterrutan. När vi var nära toppen gick vi ut och fick ta bilder på utsikten samt ta bilder när en apa satt på våra axlar. Apan hoppade mellan oss alla, jag och Setare blev utsatta för apans bajsbehov, efter det var dom inte längre lika söta.

Efter rundturen hade babord vakt och styrbord, midskepps hade frivakt. Frivakterna spenderades på olika sätt, shoppingturer, efterlängtade naps och (det hatade) pluggandet.

IM OUT
Bella Tjomsland, Styrbord.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se