Öckerö gymnasium

Att gå på amerikansk skolbal

Hej alla bloggläsare!

Ofta märker jag att det är nyttigt att komma till nya länder just för att bli av med fördomar man gått och burit omkring på, men efter en knapp vecka i Amerikas förenta stater måste jag säga att det motsatta har slagit mig:

Amerikaner kan inte köra bil. Det finns snabbmatställen överallt. Folk är högljudda, käcka och väldigt pratiga. I gymnasiematsalen sitter man i sin klick och att urskilja de coola från de töntiga är ingen konst. All mat är deep fried samt innehåller gärna flera sorters kött. Tyvärr är de också väldigt inskränkta och ointresserade när det gäller omvärlden och deras egna historia, samt är övertygade om att Sverige visst är Schweiz (your mother tounge is german, right?)

Idag var vi inbjudna till en high school prom, vilket (i detta fallet) är balen för avgångseleverna på gymnasieskolan vi har haft utbyte med i veckan. Detta var typiskt ett sådant tillfälle under veckan då alla dessa extravaganta amerikanska filmer faktiskt bekräftades i mitt svenska sinne. Trots att evenemanget hölls på en fint hotell och inte i en svettig gympasal (och att ingen spetsade bålen…) var det mer eller mindre som en kan förvänta sig. De mest pampiga klänningarna jag någonsin sett ihop med matchande små flugor på smått obekväma taniga och pubertala killar vid sidan om som en accessoar till dessa kreationer. Buffé med fylld med cupcakes, chips och (surprise, surprise) friterad kyckling. Det dansades och tjoades och utseddes till och med prom king and queen i äkta amerikansk high school-anda.

Det var en mycket speciell kväll för oss alla, bara att se klasskompisarna uppiffade var en galen kontrast till vår nu väldigt etablerade sunk-look alla rockar ombord. Min syn på amerikansk kultur må verka väldigt skeptisk men ack så trevligt vi har haft det och denna sista kvällen i vår sista studiehamn någonsin var minst sagt a night to remember.

… något icke-relaterat till ämnet men ändå en alldeles för bra detalj för att utelämna för er är att jag under produktionen av denna blogg har blivit rensad på en liten luskoloni som befäst sig på min hjässa. Nu är jag 20 löss lättare och välsmord med ett illaluktande men effektivt klet för att förhindra spridning av dessa små varelser i mitt barr. På Gunilla är produktiviteten hög så snart är vi nog alla lusfria igen, pust!

Sarah,

Babords vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se