Öckerö gymnasium

Äventyr på Azorerna

Dagens mål var att vandra runt en av tvillingsjöarna, vandringen skulle vara 5 km. Vi klädde på oss varma kläder samt regnkläder och tog oss ut i ösregnet. Vinden var oberäknelig och regnet kom från alla håll. Det slutade aldrig att regna.

Imorse blev jag väckt av rondman 06:30 för att sitta landgångsvakt. Befälen testar ett nytt vaktsystem för landgångsvakterna. Även om man inte har vakt så kan det ändå hända att man sitter landgångsvakt. Jag är fortfarande ovan vid detta system och hade glömt att kolla upp om jag stod med på listan innan jag tog vid min sömn igår kväll. När jag kom upp på däck piskade regnet ner i däck. Vi var medvetna om att regnet skulle hålla i sig hela dagen, men vi bestämde oss ändå för att gå ut och vandra.

Eftersom att några av oss hade frivakt idag rustade vi upp oss med våra regnkläder och begav oss mot en taxi efter 10-fikat. Likt de andra gånger vi åkt taxi under resans gång blev det ett trevligt samtal med taxichauffören. Han tipsade oss om saker vi skulle göra, även vad vi inte skulle göra. När vi kommit fram gjorde vi som han sa och började promenera runt den ena sjön. Ösregnet gjorde oss blöta och att den krokiga vägen var översvämmad på samtliga ställen gjorde oss ännu blötare. Efter en och en halv timme tog vägen slut och vi bestämde oss för att vända tillbaka. Det tog inte lång tid innan vi möttes av en man i en pickup. Han frågade om vi ville ha skjuts någonstans. Vi funderade en kort stund på om vi skulle låta regnet besegra oss, men det var inget svårt val att säga att vi mer än gärna åkte med. Han släppte av oss vid en resturang i närmsta by där vi åt mat. Väl på restaurangen undrade vi vad som gått fel och kollade upp på kartan, vi kom fram till att vi gått runt fel sjö. Trots taxichaufförens tydliga direktiv tog vi fel håll, men ett roligt äventyr blev det iallafall.

Elsa Bergman, styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se