Öckerö gymnasium

Äventyr på Grenada 16/1-19

Idag är det den 16 januari och SA1821 har varit på äventyr runtom Grenada. Äventyret började klockan 8 på morgonen när Mr Frank och Mr Mandoo hämtade upp oss utanför hamnen. Vi började med att åka till ett vattenfall där vi fick tillfälle att bada. Det var lite kallt i vattnet, men man vande sig snabbt.

Efteråt åkte vi vidare till en chokladfabrik. Byggnaden som chokladfabriken ligger i byggdes 1774 men renoverades för ett antal år sedan. Chokladfabriken har sin egen kakaoplantage och hela processen från kakaoböna till chokladkaka görs på den fabriken. Vi fick prova att suga på en kakaoböna som kom direkt från en kakaoplanta, men man skulle inte bita i den, då smakade det väldigt bittert. Det vita ”köttet” utanpå bönan smakade sött och lite som mango och insidan av bönan var alldeles lila. Fabriken har även en liten butik där man kan köpa en massa choklad i olika former, det fanns chokladkakor, chokladpulver, kakao och ännu mer. Man kunde köpa chokladkakor med 100 % kakao, den var god men det är inte något som man kan äta mycket av. Chokladen från denna fabrik är en av de topp 10 bästa chokladerna runt om i hela världen.

Efter chokladfabriken åkte vi vidare för att äta lunch, vi skulle egentligen få med oss lunch från Gunilla men det hade skett ett missförstånd så det hade vi inte. Vi fick stanna på ett slags bageri där vi kunde handla en liten lunch innan vi åkte vidare för att hajka. Vi hajkade runt en sjö och det skulle ta 45-60 min att gå runt hela sjön, de minuterna gick snabbt för helt plötsligt så var vi tillbaka vid starten igen. Vanligtvis regnar det mycket mer under dessa månader men det verkar vara en torrperiod, så vi trodde inte att hajen skulle vara lika lerig som den brukar vara men det hade varit härligt om vi valt stövlarna ändå.

Oavsett hur kul denna utflykt var så var det härligt att sätta sig i bussen och åka tillbaka till Gunilla igen, där väntade kockarna med grillen tänd och potatissalladen redo. Det var en väldigt rolig och härligt dag.

Ebba Bogestrand

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se