Öckerö gymnasium

Avsegling tillslut

Idag vaknade vi alla med goda nyheter, gårdagens dåliga väder var helt utbytt till solsken och blank vattenyta.

På schema stod familisering, övning på beslagning, säkerhetsövningar och sist men inte minst den efterlängtade avseglingen. Dock höll sig inte det fina vädret till längre än punkt tre i schemat. Mitt under övning med livflottevästarna på började regnet ösa ner.

Att behöva ligga kvar i hamn en natt extra var segt men ändå väldigt skönt. En sista promenad runt Öckerö och mer tid att finna sig på båten var det som behövdes för att kunna segla av med god magkänsla. Hellre extranatt än att lämna hamn med snyftande föräldrar bakom oss.

En annan bra sak med att ligga i hamn längre än väntat är att jag redan har hunnit märka sakerna jag glömt att packa ner. En sådan sak var såklart min datorladdare, som jag till och med satte ett larm för kvällen innan jag lämnade hemmet för att INTE glömma att packa ner. Enligt mig så var den såklart nedpackad för längesedan, jag extrakollade även på morgonen att se om den VERKLIGEN var med. Trots detta verkar den inte ha velat följa med hela vägen, det var väl helt enkelt inte meningen att jag skulle ha med den. Om vi bortser från komplikationerna med laddaren verkar jag dock ha haft turen på min sida denna resa (hittills i alla fall). Min hytt är grym, min vakt är grym, min studiegrupp är grym och alla befäl verkar grymma.

Det enda som kan stoppa mig nu är sjösjuka, en urladdad dator och Europas ganska pissiga sensommarväder.

Ha det gott!

Agnes, babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se