Öckerö gymnasium

Avslutningsmiddag!!

Idag var det avslutningsmiddag! Men dagen började inte där.

dag hade babord vakt. Jag personligen var fartygsvakt tillsammans med Ture. Det var en bra dag, vi satt mest på våra rumpor och pratade. Eftersom det är en del tidvatten här i Cadiz, finns det en risk att trossarna blir för spända, därför måste vi fartygsvakten kolla alla trossar ungefär varje halvtimme.

Det var värre för arbetsstyrkan och backisarna. Eftersom det var avslutningsmiddag hade backisarna fullt upp, de behövde två extrabackisar ett tag. Arbetsstyrkan har slutstädat och tvättat selar. Avslutningsmiddagen började vid 17:30, därför började arbetstakten med den vanliga städningen efter trefikat. Arbetsstyrkan var underbemannad idag och vår vaktledare Anja bestämde sig för att vara extra noga med städningen idag. Det slutade med att arbetsstyrkan städade i två timmar och Anja gick runt med en blacklight lampa när hon kontrollerade städningen.

Men efter allt deras slit var det dags för avslutningsmiddag! Alla kom klädda i sina finaste kläder (här på Gunilla anses det att vara finklädd om man är nyduschad och har nya fräscha kläder på sig) och stod uppe på stordäck. Kvällen började med två olika stafetter. I den första skulle man springa mellan konor, placera mindre konor ovanpå större konor, hämta en tennisboll under ytterligare en kona och sedan springa tillbaks till sitt lag. Detta låter inte alls svårt, men det var det, för festkommittén hade fixat säkerhetsglasögon med en bit plastpåse tejpad över hela, så det enda man kunde se var färger som stack ut från det normala. Den andra stafetten var att springa från den förligaste delen av stordäck, till den mest akterliga delen av stordäck med en sked i munnen som man balanserade en lök på. Om man tappade löken kunde man välja mellan två straff. Antingen lades det till fem extra sekunder på sluttiden eller så skulle man ta ett bett av löken. I mitt lag råkade Julia P och Felicia tappa löken, men vi gör allt för att vinna så de tog varsitt bett av den.

Efteråt drog ännu mer festligheter igång. Vår middag bestod av tre rätter, till förrätt fick vi en broccolisoppa, varmrätten var torsk men sötpotatispuré som var väldigt god och till efterrätt fick vi dekonstruerad lime- och marängpaj. Jag missbrukade den limesåsen lite, den var VÄLDIGT god. Vi fick se och ta del av några bidrag från vakterna. T.ex. hade midskepps förberett egna vakttröjor som det stod Slidskepps på, det stod även ett nummer på ryggen, alla hade olika eftersom de delat ut egna vaktnummer i vakten, precis som vi har skeppsnummer. ”Slidskepps” hade dessutom gjort en film som cirkulerade kring ett brev, de läste upp detta brev efter att filmen var slut. Styrbord hade gjort en film/musikvideo på låten Havet är djupt, tyvärr kan jag inte artisten, men jag vet med stor säkerhet att det inte var Havet är djupt från filmen ”Den lilla sjöjungfrun”. De hade dessutom gjort denna film med ett tema, det temat var ”orten”.

Efteråt flöt allt på som det brukar, det var lite disko på däck, ett bildspel visades upp. Sedan var det dags för ”Resans” och confession box! Vår confession box var ganska mild, den kändes i alla fall mild jämfört med lite av det som hände förra resan. Det fanns dock några riktigt bra confessions.

Det var denna dag sammanfattat. Det var en väldigt rolig kväll och det har vi att tacka festkommittén och befälen för, men också oss själva eftersom vi bidrog med den goda stämningen.

OBS. Ett litet tips till Natur ettorna som nu ska på resa. Köp inte Schweppes ginger ale i Spanien, jag sitter och dricker den just nu, den smakar kycklingmacka.

Tack o hej!!

/Ebba Bogestrand

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se