Öckerö gymnasium

Avslutningsmiddag på Gunilla

Idag har vi haft den näst sista middagen ombord på Gunilla som var avslutningsmiddagen. Temat var “Mellanstadie disco” och vi alla hade klätt ut oss. Det var ett roligt avslut på resan med väldigt god mat och gött häng.

Kvällen började med att vi samlades på däck klockan 6 för mingel och bål. Vi alla gick in i våra roller, betedde oss som mellanstadieelever och blev helt plötsligt väldigt barnsliga. Det var kul att börja middagen på detta sätt och efter ungefär en halvtimme gick vi ner under däck till stora mässen där förätten väntade på oss. Den var en välsmakande rostad brödskiva med ost och tomat på som jag och Viktor skar upp dagen innan.

Efter förätten var det tid för vårat (styrbords) framträdande. Vi gick alla fram och sjöng våran sång som vi hade skrivit dagen innan som handlade delvis om resan men till mesta dels om olika skämt för att få de andra att skratta och ha roligt. Det fungerade som det skulle och vi fick fram många härliga skratt från våra klasskamrater.

Sedan serverades huvudrätten som var fisk med potatismos som också var väldigt smaklig, dock var jag inte så hungrig då jag och några andra var i Miami innan där vi åt ganska mycket. Under maten gjorde midskepps sitt framträdande som var en fin sång.

Efter det var tiden inne för den väldigt välsmakande efterätten som var en nutellakaka med glass och bär till. Detta är något som jag kanske ska göra själv när jag kommer hem till Sverige.

Därefter gjorde den sista vakten (babord) sitt framträdande. De sjöng inte en sång som vi andra vakter utan gjorde något helt annat som var väldigt vidrigt. De alla borstade tänderna med samma tandborste och spolade ut tandkrämen med samma vatten som den sista personen drack upp. Jag förvånades av att hon inte spydde upp det direkt igen.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se