Öckerö gymnasium

Badstopp och MOB-övning

Idag blev vi purrade kl. 07.00 inför frukost. Eftersom det är söndag idag så var det stekfrukost. Att vakna till vetskapen av stekfrukost gör en på mycket bättre humör än vad jag oftast är när jag blir purrad för vakt. När vi kom upp på däck för att ta över vakten vid 08.00 möttes vi av fantastiskt väder och med en utsikt av Portugals kust.

Ute var det redan varmt, havet var lugnt och det fanns inte ett moln på himlen. Idag på vakten var jag post, av någon anledningen gick vakten jättelångsamt. Det var en väldigt mysig vakt, men den tog verkligen aldrig slut. Det som gjorde vakten lite mer spännande, var att vi såg en del delfiner. Även om vi ser delfiner ganska ofta, så blir man fortfarande lika glad när de dyker upp.

Eftersom det är söndag idag, så är det även lektionsfritt. Under frivakten var jag och de flesta uppe på däck och solade. Vissa solade på backen, vissa i hajnätet och andra på byssataket. Det var en väldigt mysig eftermiddag och välförtjänt paus i det hårda arbetet. Lite senare på eftermiddagen hade vi MOB (man över bord)-övning. Det blev lite tidigare än vad som var sagt så många blev väldigt förvånade och hoppade ganska högt när larmet gick. Då var alla ute på däck och hjälpte till att bärga alla segel för att kunna vända och hämta upp livbojen som vi hade kastat i vattnet, och två av befälen sjösatte MOB-båten och hämtade upp bojen. Från att livbojen hamnade i vattnet tills vi hade den uppe på däck igen tog 8 minuter, vilket ändå är väldigt bra. Efter övningen hade vi badstopp. Näst intill alla badade, vi hoppade både från halvdäck och fick idag även hoppa från backen, vi hade det jätteroligt. Vi fick också smoothie med ananas i och chips uppe på däck.

Efter badstoppet bestämde jag mig för att ta en liten nap för att ta igen lite sömn, det behövdes verkligen. Jag har verkligen börjat bli såå trött, det är väl inte så konstigt eftersom jag i princip inte fått en hel natts sömn på 1,5 månader och det börjar kännas. Att få sova oavbrutet är en av de sakerna jag längtar hem mest till, hahaha. Men nu är det verkligen inte långt kvar på resan, jag är jättetaggad på att komma hem, samtidigt som jag verkligen börjar inse hur mycket jag kommer sakna detta. Det är liksom 1,5 år kvar till nästa resa, så jag försöker verkligen njuta av de sista dagarna.

Kl. 20.00 gick vi på vakt igen, jag var post igen. Nattvakten gick dock mycket snabbare än dagvakten, det var faktiskt en ganska mysig vakt, även om det inte hände så mycket. Stjärnhimlen i natt var så vacker, vi kunde se så mycket stjärnor och även den ljusare randen på himlen som verkligen fick det att kännas som att titta upp i galaxen. När alla var uppe på däck så såg vi hur något lyste upp hela himlen, det var som att det blev dagsljus. Vi tittade upp och såg ett jättestort stjärnfall, alla blev så chockade och det var något av de häftigaste jag sett. Vår vaktledare, Anna, sa att det kan ha varit en meteor eller något som träffade atmosfären.

Idag har varit en riktigt härlig dag, det var en sådan dag jag kände att jag verkligen vill stanna kvar och inte komma hem till regn och rusk i Sverige.

Tilda Ågren, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se