Öckerö gymnasium

Beslå eller avbeslå, det är frågan

Idag var en händelserik dag, vi hade två födelsedagar ombord och fullt upp med att segla. Vädret är fint och vi fortsätter segla lugnt mot Bermuda, men då kommer vinden och förstör för oss. 

Idag började allt med att klockan ställdes om, vi är nu en timme närmare Sverige. Vi vaknade, enligt oss då, 6 istället för 7. Detta drog ner morgonhumöret lite för alla.

Våran vakt började med att vi hade en födelsedag ombord, och då blev det sång på vaktavlösningen. Sedan började arbetsstyrkan jobba. Första jobbet på listan var att beslå alla segel på grund av att vinden var för svag. När alla hade klättrat ner så kom vinden igen och vakten fick återigen klättra upp och avbeslå allt. Jag var livbojsvakt så det va kul att kolla på alla när dom jobbade och njuta av att inte behövde göra det. Jag såg till och med lite delfiner som livbojsvakt.

En stund senare, eller ganska direkt när seglen var satta igen, slutade det blåsa och arbetsstyrkan fick klättra upp och beslå allt igen. De kom ner och då kom vinden, med glatt humör klättrade de upp igen och avbeslog. Jag tyckte faktiskt lite synd om dem när de hade jobbat i riggen och halat hela dagen, men skadeglädjen va på topp!

Vi hade våran andra vaktavlösning och där hade vi en till födelsedag, två födelsedagar på en dag. Det resulterade till mycket sötfika och god mat, man glömde nästan bort den där jobbiga timme som förstörde morgonen.

Vi gick på våran nattvakt 20:00 och det var den lugnaste nattvakten jag har någonsin varit med om. Efter vår dagliga städning hade våran underbara vaktledare fixat manikyr och handvård. Hon tyckte att våra händer behövde fixas efter allt halande. Jag var ju, tyvärr i detta fall, post så jag kunde inte vara med.

Dagen slutade väldigt bra trots att den började en timme tidigt. Vädret var jättebra också, man märker att vi kommer närmre och närmre Bermuda. Men allt väder är ju bättre än stormen vi hade i början på sjöbenet.

Nu har vi bara två dagar kvar tills vi är framme och får sätta fötterna på marken som, förhoppningsvis, inte gungar för oss.

Vi hörs!

Andréa Olausson

Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se