Öckerö gymnasium

Beslå eller avbeslå det är frågan

För vissa var det en barnlek men för andra så var de svart för ögonen. Varje elev skulle beslå/avbeslå varsitt segel själv. Vi hade en tydlig genomgång innan och övade på knopar. Sedan var de dags att klättra upp riggen. Svetten rann när jag stog på fotperten på övermärsen och skulle beslå seglet i solskenet.

Vilken dag de varit!

Dagen började med en bra frukost och sedan var det dags för uppställning. Först på schemat var det en brandövning. Efteråt började klättringen i riggen då vi skulle öva på att beslå och avbeslå seglerna. För vissa var det en barnlek men för andra så var de svart för ögonen. Varje elev skulle beslå/avbeslå varsitt segel själv. Vi hade en tydlig genomgång innan och övade på knopar. Sedan var de dags att klättra upp riggen. Svetten rann när jag stog på fotperten på övermärsen och skulle beslå seglet i solskenet. Allt gick bra även om det var lite läskigt i början. När alla hade lyckats var det dags för lunch. Det var soppa och korv på menyn. Sedan hade vi i midskeps vakt medan de andra hade frivakt. Vi övade på att brassa seglerna inför våran seglats till Charlestone. Vid tre fikat fick jag och Hugo order att städa soprummet. Det var ett riktigt hundjobb och efter många svettpärlor rinnades ner för våra ryggar och bort domnade näsor var vi äntligen klara.

Efter all värme i det lilla soprummet under backen så fick vi genast order att städa inredningen. Det gick bra men tog sin lilla tid. Sedan var det dags för middag. Denna middagen var lite annorlunda. Jag och Hugo märkte att våra kära kamrater kom till vårat bord men bara för att rappt norpa åt sig en tallrik, för att sedan snabbt tränga in sig på de andra borden. Vi anade att soporna hade satt sitt spår. Vi var dock lika glada för detta då vi fick en flådig grattäng helt för oss själva.

Solen har nu stekt på oss i 3 dagar, och nu sitter jag och beundrar Olivers rygg och nacke som är lika röd som sveriges styrarnde ros!

Hoppas ni har det bra i Sverige!

// Fredrik Hammarklo

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se