Öckerö gymnasium

Bio på segelduken och BBQ

Ankringen utanför Key West innebar annorlunda vaktrutiner och möjligheter till att göra saker som vanligtvis inte sker ombord.

Några dagar innan ankringen hade vi på min vakt (4-8vakten) fiskat upp en 17 kilo stor ”Wahoo” som tydligen är en rätt ovanlig och en riktig delikatessfisk. Dagen till ära var jag backis och vi hade fått besked om grillning. Solen sken och efter badstoppet gick vi på vakt. Jag fick hjälpa till att stycka kycklingen som senare skulle grillas. Grillen tändes och och lagom till solnedgången serverade vi en måltid som Anneli, som har varit med på hela 13 resor, beskrev som den bästa under alla resor. BBQ-glazead grillad kyckling, fint skuren wahoo, potatissallad och currymajonäs.

Mörkret närmade sig, vi backisar plockade undan den sista disken medan frivakterna poppade popcorn och befälen roddade upp för bion på seglet. Alla lade sig i en stor hög på halvdäck och filmen ”Bohemian Rhapsody” rullade sedan igång under bar stjärnhimmel. Filmen får av mig 5/5 Wahoo-fiskar, dock mest på grund av känslan och omgivningen. Detta förblir en minnesvärd dag som helt klart kommer bli svårslagen. Nu seglar vi snart iväg mot Kuba! Ciao!

//Joar i babordsvakten

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se