Öckerö gymnasium

Blandade känslor ombord

Det är mycket blandade känslor här på båten. Vissa är oerhört ledsna över att vårt seglande har kommit till sitt slut medan andra tänker bara på sina mjuka sängar i hemmet. Själv längtar jag inte hem.

Hej igen!

Nu är det inte långt kvar tills vi är hemma igen och jag har fått äran skriva sista bloggen.

Det är mycket blandade känslor här på båten. Vissa är oerhört ledsna över att vårt seglande har kommit till sitt slut medan andra tänker bara på sina mjuka sängar i hemmet. Själv längtar jag inte hem. Jag skulle gärna kunna segla ett bra tag till. Men såklart ett svenskt glas mjölk skulle sitta gott nu efter två månader. Det har pratats mycket om vad folk saknar mest i Sverige. Allt från familj till gifflar.

Men nu till dagens aktiviteter. Idag var det extremt mycket städning som gällde. Vi alla delades in i grupper som fick städa olika avdelningar på båten. Mycket arbete, lukter som spred sig och smuts. Själv fick man bl.a städa toaletterna. Man förstår inte hur mycket skit det är som gömmer sig överallt i alla hörn. Fastän att vi var alla som städa så höll vi ändå på fram till fyra. Fördelen med att städa är väl att det blir rent såklart och för att det är en sådan skön känsla när man fått allting gjort. Så klockan fyra samlades alla igen och det utropas att vi är i princip klara med all städning och vi får 3 timmars fri tid att gå iland. Då var man nöjd. I alla fall, en stor grupp av oss drar ut mot den underbara stranden som finns 20 min bort.

Himmelen är upplyst med en orange solnedgång och det blåser varma vindar. Efter några volter och hjulningar på den mjuka stranden badar vi några. Även havet tycks uppskattas varmt. Den tiden vi fick på stranden förtjänade vi verkligen efter en dag med mycket jobb och slit. Jag kommer sakna sådana här stunder man har fått under vår tid med Gunilla. Stunder och minnen man alltid kommer att titta tillbaks till.

Snart får vi känna på den svenska kylan igen, vilket i sig har sin egen charm men inte det jag längtar till just nu. Tack Gunilla för två fantastiska månader av äventyr.

//Deya

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se