Öckerö gymnasium

BLOGG-SVENSKA-23 DECEMBER

Tillbaka till verkligheten

Med värkande vader, ömma fötter och trötta huvuden var det idag dags att komma tillbaka till Gunilla som för tillfället är vårat hem. Trots allas fantastiska hajker märktes det att vi alla längtade just hem till våran vardag på Gunilla som fått stanna i Mindelo.

7-timmars vandring upp och ner för Santo antaos bergiga landskap satte ett tydligt avtryck på kroppen men det var ändå många pigga ansikten på färjan från Porto Novo där vi alla ville dela våra upplevelser och intryck från de senaste dygnet. Mobilerna uppe i högsta hugg och bildalbum som airdroppas mellan varandra.

Förutom täcket av trötthet som vilar över oss finns det även en annan känsla i luften som är svår att gömma, även i värmen på Kap Verde, julkänslan.

Detta fick även en rejäl skjuts när vi kom fram till Gunilla och de befälen som stannat kvar hade julpyntat stormasten med rödklädda fändrar som julgranskulor.

Kvällen spenderades av många till att ladda över bilder till datorer och att försöka duscha bort smutsen och svetten från vandringen vilket för mig tog en evighet, 7-timmars vandring i 30 grader ger dig möjligtvis ett renare inre men inte så värst trevligt yttre, men det tror jag inte heller var tanken.

Sen gick vi alla och la oss och jag är säker på att ingen hade svårt att sova som man kanske brukar ha innan julafton, tröttheten vann över

jul-nervositeten i år, det finns däremot få känslor som slår den där när man ligger i sängen men julafton bara några minuter bort.

Puss och Kram skumbanan

Cajsa Bucht, midships watch

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se