Öckerö gymnasium

Början på slutet

Vår 10,5 veckor långa resa börjar dra sig mot sitt slut med bara knappt en vecka kvar. Nu är vi inne på vårt sista sjöben och vi har kommit in i sjörutiner igen.

Vår 10,5 veckor långa resa börjar dra sig mot sitt slut med bara knappt en vecka kvar. Nu är vi inne på vårt sista sjöben och vi har kommit in i sjörutiner igen. Vi har samma vakter som förra sjöbenet, det mellan Azorerna och Portsmouth, trots önskemål om att byta. Majoriteten ville dock inte byta så därför är det kvar som det var. Första dagen till sjöss, igår, var ganska blåsig och det rullade en hel den. Vi behövde surra fast brassarna på stordäck med sejsingar för att vara säkra på att kvajlarna inte skulle trilla ner. Vi har nyligen lämnat engelska kanalen. I natt under min vakt passerade vi den smalaste delen mellan Dover och Callais. Vi kunde se de vita klipporna vid Dover och ljusen från den franska sidan samtidigt. I havet fick man hålla utkik efter välen för tidvis kom det väldigt många. En gång så dök det upp ett så plötsligt att utkiken inte hann bak och rapportera utan behövde ringa i klockan och ropa för att vi skulle hinna väja.

Från byssan har vi fått jättegod äppelpaj och bärpaj och pizzabullar senaste fikorna. Höga prestationer trots ett missöde som skedde sista dagen i Portsmouth då kocken upptäckte att det saknades 200 ägg. Ingen har någon aning om var dom tog vägen, om någon råkat göra sönder dem utan att säga något eller om någon tagit dem. Då kan man ju ställa sig frågan vad någon skulle vilja göra med 200 ägg? Vi får hoppas att ingen kommer behöva städa upp dem från sin hytt de närmaste dagarna iallafall.

I min hytt har vi börjat packa lite grann. Jag har lagt undan saker jag köpt och kläder jag använder i hamn som jag inte kommer använda igen. Nu behöver man bara kläder till arbete, mys och finmiddag. Avslutningsmiddagen närmar sig, och den kommer säkerligen vara packad med god mat, resevideor, sånger och fina dekorationer.

Linnéa Alexandersson, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se