Öckerö gymnasium

Cykeltur och grillfest

Dagen började starkt, jag hade fått en god sömn på över 8 timmar och kände mig pigg och taggad inför en cykeltur. En spännande och rolig cykeltur hade dom andra beskrivit den som men även som väldigt jobbigt både för ben och rygg.

Jag och Johan går direkt ner till hytten efter uppställningen och packar en väska med nödvändiga saker som vatten och badkläder. Vi skulle nämligen stanna på en fin strand med importerad gul sand från Afrika efter ungefär två tredjedelar av cykelturen. Efter en snabb packning och ombyte av kläder beger sig jag, Johan och Malte mot landgången för att välja cyklar. Vi kommer först upp och får därför välja cyklar först vilket var ren lycka. Jag tar en hjälm och cykel som är perfekt inställd för mig, jag behövde inte äns ändra sadel höjden. Vår guide som kom från Finland men hade bott på Teneriffa i 17 år kunde halvbra svenska och lyckades göra sig förstådd. Hon berättade om turen och sedan begav vi oss av med guiden cyklande längst fram och Tore längst bak. Första stopet var nedanför en lång uppförsbacke som hade en höjdskillnad på ca 200 meter. Här berättar guiden att man får ta sig an backen i olika tempo, jag och Johan börjar direkt cykla och håller ett lagom tempo. Nära toppen bestämmer vi oss för att gå den sista biten då det blev extremt varmt när solen sken och kroppen ansträngde sig för fullt. När alla tagit sig upp visar guiden en stig in i skogen och hittar en mysig plats där vi sedan fikar. På vägen ner till stranden som var nästa stop känner vi alla oss lättade att det bara är nerförsbacke. Det tar några minuter innan vi är nere för baken och på stranden där vi genast byter om till badkläder och springer i det tjugotvå gradiga havet. Efter 40 minuter bad paus beger vi oss mot båten.

Väl ombord är jag trött i båda benen och har lite ont i ryggen eftersom styret varit så lågt och jag tvingats sitta med lite böjd rygg. Jag bestämmer mig därför att duscha och sedan gå och lägga mig för att sedan bli purrad till kvällens middag som skulle bestå av grillat ute på däck. Runt klockan sex bli jag purrad och går upp för att hämta ett par riktigt goda potatisklyftor direkt från ugnen och något typ av ny grillat kött. Med denna middag avslutade vi kvällen på ett magiskt sätt efter en härlig men samt jobbig dag.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se