Öckerö gymnasium

Dagens dikt

”Och vid motorernas gång
Och ifall vakten blir lång
Så minns att snart klämtar klockan för dig: ding, ding, dong! Så länge skutan kan gå
Så länge hjärtat kan slå
Så länge solen glittrar på böljorna blå”...

Dagarna till sjöss känns namnlösa. Lördag skulle kunna vara måndag eller vilken torsdag som helst. Någon realistisk dygnsrytm finns knappt. Att vi radar upp på halvdäck klockan 04.00 är ganska konstigt när man tänker efter. Allt har sin charm, särskilt livet på Gunilla. Det är något speciellt med att bli purrad 23.30 och klä på sig kläder i en gungande hytt för att sedan ta sig ut på däck. Det finns någon sorts förtjusning med att stå som utkik och halvfrysa på backen under bar himmel en lördagsnatt.

Livet på Gunilla rullar på. Igår klockan 23.30 blev vi purrade för att gå på vår nattvakt. Vi möttes av en stjärnklar himmel och en pratglad vakt som ville bytas av. Vakten bestod av att brassa och beslå segel. Klockan 01.30 stod fika på schemat. I lilla mässen hade Esther och Jesper dukat upp med scones och varm choklad – vilken lyx! Efter fyra, ganska så korta timmar, var det dags för oss att bli avbytta och äntligen få krypa ner i våra kojer och somna om. Sju timmar gick snabbt och snart var det dags för vakt igen. Ut på däck välkomnades vi av härligt väder. Inte nog med bra segling fick vi även skala potatis under en solig himmel. Vaktens timmar gick fort och snart satt vi i stora mässen för att ha lektioner. Somliga gjorde planscher till marinbiologin medan andra gjorde podcasts till historian. Vissa läste böcker till engelskan. Jag skrev en blogg.

Att skriva blogg får en att tänka till på vad som hänt det senaste dygnet eller vad dagens datum är. Det var först när jag började skriva dagens blogg som det blev påtagligt att vår resa börjar lida mot sitt slut. Det är nog orden i slutet av dagens dikt som får mig att sakna livet på Gunilla, innan det ens har hunnit ta slut.

...”Så tag med glädje ditt jobb fast du lider Snart får du vila för eviga tider!”
-Evert Taube

På återseende! //Alma, styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se