Öckerö gymnasium

Dag nio till sjöss

Det har börjat blåsa igen och när vi gick på vakt var nästan alla seglen satta. Det var kyligt och jag och Petter skulle upp och göra underhållsarbete i förriggen.

Med varsin träskrapa och sandpapper klättrar vi upp och vid bramsalingen skrapar vi bort lack och slipar jämnt. Ungefär en timme in på vakten får vi hjälpa av Nisse och resten av vakten fortsätter på samma vis med ett kort uppehåll för tiofika och för att brassa om seglen.

När vi går av vakt vid tolv är det snart lunch och därefter har vi ungefär en timme tills våra lektioner börjar. Jag passar på att sova lite. Dagen lider på som vanligt, men vid tre blir det ändring på det. Anna fyller arton och det bjuds på toscakaka.

Avbrottet är kort då lektionerna börjar igen så snart vi fikat färdigt. 17.10 får vi i styrbord äntligen ledigt då vi äter middag, Lil-britt och Johannes har slängt ihop indisk gryta med naanbröd och ris.

Efter middag går jag upp på däck och dricker kaffe och partar med Midskepps som var på vakt. Mördarleken som vi startade i söndags fortsatte och Rasmus blev “mördad” i xx vid xx. Åtta på kvällen går vi på vakt igen och som arbetsstyrka ska vi städa och arbeta på däck enligt vad Kapten och Adam bestämmer, vilket eftersom vädret var ganska tråkigt och inte så mycket behövdes betydde att vi efter nattning av båten och städning satt och pratade på halvdäck.

Vi fick som vanligt gott nattfika och Leo och Ida hade gjort varma mackor och varm choklad. Klockan tolv tar dagen och vakten slut och vi går och lägger oss för att få tillräckligt mycket sömn inför nästa vakt.

Klara Svanholm, styrbords vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se