Öckerö gymnasium

Dagsutflykt till Sevilla

Dagen började tidigt då vi blev väckta för att kliva på bussen till Sevilla, och efter cirka en och en halv timma anlände vi. Efter att vi hade bestämt en mötesplats så fick vi några timmar på oss att upptäcka staden. Vi gick runt i staden och såg oss omkring i parker, på torg och på gatorna.

Klockan 12 möttes vi åter vid mötesplatsen för att gå en guidad tur av Alcazaren och Katedralen. I Alcazaren fick vi se hur den kungliga familjens palats såg ut då de vistades i staden, guiden tog oss även på en rundtur i den gamla katedralen. Trots den långa turen var det kul att få se katedralens vackra insida och att få höra dess historia. Man blev väldigt imponerad av arkitekturen och de beundransvärda utsmyckningarna. Dessutom fick vi berättat för oss om hur Columbus kvarlevor finns bevarade i Sevilla just i denna katedral. Efter guidningen bestämde vi oss för att gå upp i det 35 våningar höga tornet för att se den vackra utsikten över staden.

Vi valde sedan att gå och köpa glass för att klara av den tjugonio-gradiga värmen. Med glassen i hand gick vi återigen runt i staden och upptäckte vidare. Strax innan klockan sex så samlades vi för att gå till bussen för att åka tillbaka till Cádiz och Gunilla.

Albin Wallin Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se