Öckerö gymnasium

Dålig och ingen purrning!

Purrningen: chansen man har att på ett kul och effektivt sätt få chansen att väcka sina kompisar på båten. Det kan vara allt från hårt militärisk disciplin till att en gitarr tas med in för stämningen.

Helt klart är att det är en viktig tjänst som måste fungera, om det inte fungerar så kommer det att rubba alla de rutiner som finns ombord. Idag var fallet sådant, jag som är backis skulle purras kl 06:00 för att kunna förbereda frukosten till övriga båten. Kl 06:40 väcks jag av att en annan backis kommer och purrar mig. Det är endast för att han vaknade och kollade på klockan som båten fick frukost. Vid frukosten kl 07:15 känns det som att antalet vakna är under vad det brukar var, men tänker inte mer på det utan tror väl de är trötta efter första dagen på Bermuda. Vid uppställningen är det fortfarande lite folk vakna och framkommer det att purrningen varit så dålig att folk inte vaknar.

Efter att uppställningen var klar så beger vi oss ett stort gäng bort från st Georges mot Naval dock yard, för att titta på Americas cup båtarna. Vid färja terminalen möter för förstas gången för dagen våran kapten Mikael, något som kommer ske fler gånger. På färjeterminalen så inser vi att det kommer gå snabbare att ta bussen så vi börjar vandra till busshållplatsen, ett bussbyte senare är vi i dock yard och kollar på båtarna. På väg därifrån till en restaurang möter vi kaptenen igen. Sedan när vi sitter och äter så går han förbi oss på andra sidan vägen. Efter att ha varit i dock yard så tar vi färja till Hamilton för att sedan gå till ”admirality house park” där klippbad väntade. Väl där möter vi dos Jonatan och 2nd styrman Kalle som berättar att det enligt Bermudianerna är omöjligt att göra det vi precis gjorde, dvs gå från Hamilton till klipporna. Efter ett par timmars bad så gör vi om bedriften och går tillbaka mot Hamilton igen. Väl där så väljer vi efter en stunds velande att käka på KFC. Det är såklart dyrt som allt annat på Bermuda, något som en kille fick erfara då måltiden kostade hela 32 dollar. Väl där stöter vi på Mikael igen. Han är dock färdig före oss så när vi börjar äta lämnar han restaurangen. Efter att vi ätit färdigt så lämnar vi också restaurangen och går till bussen som skall ta oss tillbaka till Gunilla, på hållplatsen träffar vi våran kapten igen där han också står och väntar tillbaka till båten.

Alexander
Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se