Öckerö gymnasium

Delfiner på styrbord sida

Det är tredje dagen ute till havs och fortfarande inte en ända syn av land än. Min vakt midskepps har vakten 8-12 vilket är väldigt skönt då vi inte behöver ställa om oss. Det är många som är sjösjuka och sjukskrivna, igår var det endast 4 stycken i midskepps arbetsstyrka. 

Jag var post idag på vakten. Innebörden av att vara post är att du bland annat är rorgängare, där du styr skeppet. Livbojsvakt där du har koll på alla på båten, det är din uppgift att se till så ingen ramlar i havet och till sist utkik där du håller koll på andra båtar och rapporterar dessa till kapten eller styrman. Man ska även hålla koll på sånt som inte syns på radarn till exempel containrar som har åkt i havet ifrån fraktfartyg eller bojar. Det är dessa arbetsuppgifter du har om du är post och efter varje halvtimme byter du, så om du var utkik blir du sedan rorgängare osv.

Så idag när jag var utkik var det väldigt lugnt och då menar jag väldigt lugnt, inte en enda båt har passerat oss än. Men däremot mötte vi på något annat, delfiner! Det är alltid kul att se delfiner och hur de hoppar upp och ner längs med båten.

Idag skulle vi också egentligen stannat för ett bad stopp med det blev inte av då det var för stora vågor, vilket var mycket synd då det är typ 100 grader i solen och vinden svalkar inte över huvudstaget, det känns som att ha en hårfön framför ansiktet, så ett kallt bad hade inte varit fel.

Men vi fick istället reda på att vi kommer fram till Charleston en dag tidigare, vi anländer alltså imorgon (04/18) klockan sju ungefär. Det ska bli skönt att vi stå på fast mark igen och få kontakta civilisationen igen även fast sjöbenet bara var i fyra dagar. Min vakt midskepps ska ta hamn vakten imorgon när vi anländer till Charleston vilket betyder att vi helt lediga på fredag (04/19) då vi egentligen skulle haft hamn vakt.

Irma

Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se