Öckerö gymnasium

Delfinvakt

För oss i 8-12 vakten började morgonen med frukost, och direkt därefter var det vakt i fyra timmar fram till lunch.

Under dagens vakt klättrade vi och gjorde en säkerhetscheck i riggen, för att se till att vi kan klättra säkert. Vi såg till exempel över alla lattor och vevlingar, där vi sätter fötterna på väg uppåt. Personligen gillar jag 8-12 vakten, eftersom man har en relativt vanlig dygnsrytm. Man sover ”vanlig” nattid, får frukost klockan 07.15 och får åtta vakna timmar till att plugga och/eller göra något mindre ansträngande efter vakten. Dagens lektionstimmar lades på vår rapport i Samhäll/Svenska om klimatet.

Efter det valde jag att kolla på film i hytten, för att få lite värdefull egentid. Efter korv stroganoff till middag var det dags för vakt igen. Vi hade lite segelteori, för att återfå lite förståelse för varför vi brassar och sätter segel som vi gör. Detta var nog bra för vakten, både för de som är intresserade av hur vindar och segel faktiskt fungerar, men också för att få lite motivation till vaktarbetet med hjälp av förståelse för det vi faktiskt gör. Den här kvällen serverades varma scones till nattfikat, med creme cheese och god marmelad. En kopp te till det och vi glömde direkt att vi faktiskt lämnat Portsmouth.

Kring fikat var det mörkt utomhus, men trots det kunde utkiken Ture göra sitt jobb ordentligt, och upptäckt en stor grupp delfiner som simmade med längs Gunilla. Vaktledaren Anna ger order om att vakten bör ta delfinvakt i fem minuter. Vi tog en paus på backen och beskådade de lustiga varelserna som verkar leka lustfyllt i vattnet. Mareldsdelfinerna på resa 1 var tyvärr snäppet häftigare, men vi njöt av att återse dem ändå.

Frans, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se