Öckerö gymnasium

De många ingen

Hej hej där hemma, eller borta, eller vart du nu befinner dig. I vanliga fall hade jag gratulerat er för ert excellenta val av blogg, jag förstår att ni måste ha längtat länge efter att få läsa mitt magnifika litterära verk, men idag måste jag nog tyvärr göra er lite besvikna.

 Jag vet, förlåt, men vad ska jag göra? Jag har inte precis väldigt mycket att jobba med. Det gör väldigt ont att säga det, men jag tror det skulle ha varit en lite mer intressant läsning för er om det hade varit något midskeppare eller styrbordare som hade blogg idag. De har trots allt snorklat och hängt på en paradisö hela dagen, medans jag har och mina kära babordare har stannat här på båten och haft vakt. Ni hade säkert fått en detaljerad beskrivelse av hur hajarna och korallreven såg ut, hur värmen låg stark över de vita, palmiga stränderna och hur den där tropiska maten förgyllde deras smaklökar. Den hade säkert varit jätteintressant och su...

Nä, men vad är det jag sitter och skriver. Håller jag precis på och hyllar midskepps och styrbord? Trodde aldrig att jag skulle sjunka så lågt. Nä det här måste rättas till. Från och med nu ska bara beskriva min grymma vaktdag med grymma mig och min grymma vakt. Hit it!

Okej så dagen började ganska normalt. Purrning, en rätt så motvillig uppstigning, påklädning, (stek!)frukostätning, tandborstning, solkrämsinsmörjning, en liten promenad upp till däck(ing?) och sist (eller först, beror på hur en ser det) men inte minst uppställning, som som vanligt bestod av lite flagghissning och lite plingning.

Efter det började vi i brabord med att arbeta, lite tjärtorkning, lite slipning, lite lackning å sånt skoj. Jag vet att jag egentligen inte borde klaga, men det var så jäääkla varmt, och jag svettades som en gris (fun fact; grisar kan inte svettas). Men trots detta jobbade vi på, och med ganska god takt om du frågar mig, vilket du kanske inte borde göra, jag är ganska partisk i frågan.

Men dagen fortsatte, som den brukar på Gunilla, i en god blandning av mat och jobb. Denna god/onda cirkel verkade ett tag aldrig att ta slut. Men tillslut kom det, den allt för efterlängtade tre-fikan. Men det var inte precis fikan vi såg fram emot, det var ju tyvärr inte glass (hint hint Kalle), utan det vi såg hade sett fram emot hela dagen hände precis efteråt. Vi fick bada från båten! Och jag ska säga dig, och dig, och alla er andra att njutningen av att plumsa ner i 27 graders vatten efter att ha jobbat hela dagen i 30 graders värme är rätt så oslagbar.

Efter badet hände det inget speciellt, lite städning, duschning, väntning på midskepps och styrbord, middagsätning och nu lite bloggskrivning. Detta betyder, som ni antagligen förstår, att vi nu har kommit ikapp med min dag och eftersom jag trots min grymhet inte kan se in i framtiden måste jag tyvärr avsluta bloggen här. Hoppas att den var till ert behagande, ha de, haj

Jon Myrne Widfors

Brabord... oj, eh Barbord

Shoutout

Förresten, jag måste göra en liten shoutout och säga grattis

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se