Öckerö gymnasium

Den gyllene cirkeln

Vi inledde våran dag klockan halv nio då vi klev ombord på bussen som vi skulle komma att spendera en stor del av dagen i.

För idag så fick vi en guidad tur på den gyllene cirkeln, under resans tidiga skede berättade våran guide i kort om Islands historia, om hur alltinget bildades, om möten mellan amerikaner och forna Sovjetunionen och om dagen då island blev självständigt.

Vi gjorde vårat första stopp i ett litet samhälle som hette Laugarvattn, där det fanns en naturligt varm sjö, vi gick ner till stranden och kände på det varma vattnet, väl på stranden såg vi en märklig kon av sand som guiden förklarade att det var ett bröd som bakades, det är nämligen så folk gör på vissa ställen här på ön.

Under dagen gjorde vi ett antal stopp till, bland annat vid Gullfoss som är ett enormt vattenfall, vi stannade även vid en sjö där dödsstraffet i form av dränkning delades ut till dömda kvinnor förr i tiden. Något stopp senare anlände vi till en dal omgiven av stora rykande berg, vi skulle då vandra 4 kilometer längs med en slingrig stig upp till de varma källorna för att bada. Efter att ha badat i ungefär 45 minuter begav vi oss ner för berget för att åka tillbaks till Gunilla.

Och så såg våran dag ut, och med det sagt tackar jag för mig.

Albin

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se