Öckerö gymnasium

De olympiska segelspelen

Trots bristande kompetens knep vi i Midskepp ändå priset för bästa hejarramsa och bäst laganda. Vi må ha kommit sist men vi steg ändå in i Lilla Mässen med huvuderna högt för att göra det vi gör bäst, där ingen slår oss. Äta mat….

Dagen börjar med purrning klockan 7, lagom till frukosten. Därefter väntade vakt i 4 timmar från klockan 8. En slitsam vakt för mig och min vapendragare som fick städa hela undre backen på grund av andras slarv, medan resten av Midskepp hälsar att båtsmanstolen var kul. Men inga sura miner för det. Det var en händelserik vakt som snabbt var över följt av en dag full med plugg, för en gång skull, förutom när alla elever samlades på Main Deck
klockan 3 uppklädda i bla underställ, tights och kalsonger på utsidan likt stålmannen. Detta på grund av De Olympiska Segelspelen. Min vakt Midskepp, klädda i underställ med kalsonger utanpå och flytväst, mötte krigsmålade Babord och ett sminkat Styrbord. Det fanns totalt 5 grenar plus en utslags gren.

Först skulle vi klä på oss arbetsutrustning bestående av bla arbetsoverall och sele för att sedan gå i rask takt kring byssanhuset. Här kom ett hårt kämpandes midskepp på 2:a plats.

Gren 2 innebar att man fick höra ett skeppsord och sedan gå så snabbt som möjligt och ta på föremålet med en flaska mellan benen. Även här kommer min tappra vakt på 2:a plats.

Gren 3 innebar lite mer arbete för hjärnan då vi fick höra ett påstående om ett bäfel och därefter gissa vilket befäl som gjort vad. Trots många kloka gissningar och konstiga svar hamnade vi sist på en stark 3:e plats.

På gren 4 skulle vi gå tampsafari. Vi fick alltså namnlappar på olika tampar och de skulle placeras ut på rätt plats, helst under så kort tid som möjligt. Med 5 av 8 rätt kom vi även här på sista plats.

Efter de 4 huvudgrenarna stod det lika mellan styrbord och babord vilket gav oss en utslags kamp för att avgöra vinnaren. Båda lagen valde ut sina bästa kvajlare (reprullare) och så fick de tävla om att kvajla en tamp så fort som möjligt. Efter mycket hets och svett slutade ändå babord som segrare och vann godis samt makten att bestämma ett sötfika.

Men trots bristande kompetens knep vi i Midskepp ändå priset för bästa hejarramsa och bäst laganda. Vi må ha kommit sist men vi steg ändå in i Lilla Mässen med huvuderna högt för att göra det vi gör bäst, där ingen slår oss. Äta mat….

Skepp ohoy!

Gustav Rolandsson, Midskepp

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se