Öckerö gymnasium

Det är officiellt!

31 dagar, 744 timmar, 44 640 minuter eller 2 678 400 sekunder är det samma som en månad. Det är också precis så länge vi vistats ute till sjöss (minus några timmar på Azorerna)

Tiden till sjöss har förgyllts av 248 timmars arbete och 93 timmars hårt studerande. Trots att en månaden till sjöss ibland känts som bara ett par dagar har de vid andra tillfällen uppskattats till många månader. Det går heller inte särskilt bra att urskilja dagar utan för att göra detta måste man dela in de i händelser, epoker…

Ungefär så här:

Sjösjukan:

Den delen av resan som omfattar inledningen av en seglats där vi kan finna en del kamrater i rännstenen, ibland knaprandes på ett knäckebröd. (Förhoppningsvis har hen inte druckit/ätit blåbärssoppa, då det gör det lite svårare för resterande kamrater att ”städa upp”)

Köldchocken:

Den delen av resan vi ”tvingades” av väderguden att använda oss av våra underställ, mössor och vantar. En inte alls uppskattad tid.

Blåkulla:

Den delen av resan en del kamrater bytte gestaltning och for till Blåkulla. Tiden präglades av plugg-strejkande studenter, fiskedamm, en hel del godis och god mat. En mycket uppskattad tid.

Nutid: …Loading…

Allt där emellan är suddigt och oidentifierbart. Hur som helst har vi ”tuggat” på bra och vi har klarat av ännu en atlanten segling med bravur. Trots att detta stred mot en dels vilja ska samtliga vara stolta över vad vi åstadkommit. En del fantastiska dagar, andra inte så. Men i och med att inställningen ”det blir vad vi gör det till” applicerades tidigt hos samtliga har resan gått oerhört bra. Roliga aktiviteter från initiativ tagande befäl och dos gör det också lite lättare och lite roligare att vara ombord.

Nu längtar vi efter våra sängar och våra familjer men fram till dess - Ta hand om varandra, vi kommer snart och hälsar på!

Med vänliga hälsningar,

Era favorit barn, barnbarn, elever och vänner.

Edvardsson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se